(VIDEO) U Gospiću je predsjednik Andrej Plenković održao radni sastanak s Povjerenstvom Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije, raspuštenog jednoglasnom odlukom Predsjedništva i Nacionalnog vijeća naše stranke prije koja dva mjeseca uslijed neprimjerenih postupaka dotadašnjeg predsjednika županijske organizacije Darka Milinovića.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-konsenzualna-odluka-predsjednistva-i-nacionalnog-vijeca-raspusten-licko

Glas za ratifikaciju

- Važno je da unutarstranački izbori u Ličko-senjskoj županiji proteknu u skladu sa Statutom, mirno, korektno i transparentno. Razgovarali smo, naravno, i o Konvenciji Vijeća Europe. Jedini saborski zastupnik HDZ-a iz Ličko-senjske županije g. Marijan Kustić glasovat će za ratifikaciju, kao što je to naša Vlada jednoglasno predložila. Podrška ratifikaciji nakon današnje rasprave bila je vrlo jasna. Temeljito sam objasnio stvarni sadržaj Konvencije, njenu bit, i predstavio smisao interpretativne izjave, koja svima daje sigurnost i jamstvo kako će Republika Hrvatska primjenjivati samu Konvenciju - istaknuo je nakon sastanka predsjednik Plenković.

Veliki prostor za razumijevanje

Na novinarski upit o stavu Hrvatske biskupske konferencije, naglasio je da nakon što je Vlada usvojila interpretativnu izjavu postoji veliki prostor za razumijevanje:

- Odluka Vlade i HDZ-a je čvrsta, utemeljena na našem Izbornom programu, Planu Vladinih zakonodavnih aktivnosti i jasnom opredjeljenju da moramo suzbiti negativni fenomen nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Sama Konvencija i njena buduća provedba ni na koji način nisu u suprotnosti s Ustavom RH. Mi smo dobili podršku hrvatskih birača 2016. i radimo stvari koje su dobre i korisne za Hrvatsku.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/jednoglasno-i-vukovarsko-srijemski-hdz-dao-punu-podrsku-ratifikaciji-konvencije

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ne-nasjedajte-na-obmane-konvencijom-se-ne-uvodi-treci-spol-niti-se-mijenja-ustavna

Reprogram duga, borbeni avioni, Ovršni zakon…

Stranačkim je koleg(ic)ama neposredno približio i ostale važnije aktivnosti Vlade i nacionalnog vodstva HDZ-a, poput refinanciranja dijela duga u cestarskom sektoru, nabave borbenih zrakoplova ili izrade novoga Ovršnog zakona i traženja sveobuhvatnog rješenja za probleme blokiranih građana:

- Važno je da naši predstavnici na lokalnoj razini detalje o tim temama čuju izravno od mene. Vjerujem da sada imaju potpuniju i cjelovitiju informaciju.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nabavom-borbenih-aviona-jacamo-sposobnosti-hv-te-stratesko-partnerstvo-sa-sad-om-i

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/pozivamo-predstavnike-blokiranih-sugradana-da-zajedno-izradimo-novi-ovrsni-zakon

Predsjednik Plenković danas će se još sastati s članicama i članovima Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije i Šibensko-kninske županije.

POVJERENIK NEKIĆ: IZBORI ZA ŽUPANIJSKI ODBOR DO 5. SRPNJA, ZA GRADSKI DO 20. RUJNA

Povjerenik ličko-senjskog HDZ-a Darko Nekić, inače državni tajnik u Ministarstvu uprave, izjavio je da će unutarstranački izbori biti organizirati u skladu sa Statutom HDZ-a i Propisnikom o provođenju izbora, i to za Županijski odbor do 5. srpnja, a za Gradski odbor Grada Gospića najkasnije do 20. rujna.

Zasad je Sanjin Rukavina, naš gradonačelnik Senja, jedinog od četiriju gradova u toj županiji u kojoj je naša stranka pobijedila na lokalnim izborima, službeno obavijestio Povjerenstvo da će se kandidirati za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije.