Nakon konferencije „Strategija uvođenja eura u Hrvatskoj“, predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara. Komentirao je, među ostalim, SDP-ovu „inicijativu“ o opozivu Vlade, skakanje oporbe samoj sebi u usta, usklađenost Bernardićevih istupa s lažnim optužbama bjegunca Todorića, Vladin angažman u krizi Agrokora...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/uvodenje-eura-zamasnjak-rasta-boljeg-poslovanja-vece-zaposlenosti-i-viseg

Donosimo ključne Plenkovićeve poruke:

O NOVOM DEBAKLU SDP-a

Miran sam, čvrsto uvjeren da sve što radimo, radimo dobro i korisno za državu. Ako opozicija i četvrti put želi koristiti svoje demokratsko pravo, nakon što su joj već triput propale inicijative za opozivima - to je u redu. Siguran sam da ćemo u Hrvatskom saboru imati dovoljan broj ruku, a oporba će opet izgubiti. Ali, ako žele na taj osebujan i teatralan način dati svoj doprinos stabilnosti, konstruktivnosti, restrukturiranju Agrokora i rješavanju problema - neka izvole! Posebno što su neki od njih, poput predsjednika SDP-a, neformalno već postali Todorićevi glasnogovornici.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-tisucu-puta-ponavlja-lazi-u-nadi-da-ce-postati-istina-osim-zelja-i-destrukcije

O PROMJENI OPORBENE RETORIKE

Veliki broj političkih aktera ne samo da je za 180 stupnjeva promijenio svoju retoriku, nego se ponaša kao da cijela javnost pati od kolektivne amnezije. SDP i Most punih su pet mjeseci pjevali pjesmicu da HDZ i Vlada štite Todorića. To je bio „šlager“ od travnja sve do rujna. No odjednom, sasvim druga pjesma! Postaju praktično glasnogovornici Todorića. Uistinu, interesantan fenomen.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-todoric-ponavlja-ono-sto-oporba-govori-oporba-ponavlja-ono-sto-todoric-pise

O ODGOVORNOM RADU VLADE

HDZ i Vlada, za razliku od njih, imaju jasno i čvrsto postavljene ciljeve u ovom procesu - spriječiti destabilizaciju cijeloga hrvatskog gospodarstva i financijskog sustava, zadržati radna mjesta, osigurati svježu likvidnost, omogućiti restrukturiranje svih kompanija u koncernu Agrokor, nakon čega slijedi nagodba s vjerovnicima. Sve smo to radili i radimo tiho, profesionalno i odgovorno - bez trošenja ijedne lipe hrvatskih poreznih obveznika!

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/jos-jedan-sdp-ov-pucanj-u-prazno-najbolji-odgovor-dali-su-mu-dobavljaci-agrokora