Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković večeras je, uoči sjednice Kluba zastupnika HDZ-a koja se održava u Virovitici, u obraćanju medijima istaknuo da je prvi dio porezne reforme donio velika rasterećenja i gospodarstvenicima i građanima te da je zahvaljujući tome velikom broju građana porasla plaća.

Druga faza porezne reforme

Dodao je da će naša Vlada sada pristupiti i drugoj fazi porezne reforme.

- U Izbornom programu HDZ-a najavili smo da ćemo biti prva Vlada koja smanjuje opću stopu PDV-a. I to ćemo napraviti! Pristup drugoj fazi bit će cjelovit. Mijenjat će se i ostali porezni zakoni, a ne samo onaj o PDV-u. Vjerujem da će u javnoj raspravi doprinosi i ostalih stranaka biti konstruktivni.

Premijer predstavlja RH u Europskom vijeću

Što se tiče predstavljanja Republike Hrvatske u Europskom vijeću, naglasio je da je uobičajeno da našu državu na tim sastancima predstavlja predsjednik Vlade.

- Tako ćemo nastaviti i tijekom našeg predsjedanja EU-om. Imamo sporazum institucija prema kojem predsjednica zastupa Hrvatsku na summitima NATO-a. A što se tiče priprema za predsjedanje, komuniciramo, razgovaramo.

Demografske mjere

Predsjednik Plenković osvrnuo se i na prijedloge demografskih mjera predsjednice RH.

- Zamolit ćemo nadležno ministarstvo da ih pogleda. Ako su te mjere financijski realne, spremni smo ih razmotriti. U populacijsku i demografsku politiku uložili smo više od milijardu i 900 milijuna kuna. Moj pristup i pristup Vlade vrlo je konkretan i sustavan.