Među mnogobrojnim vjernicima, i predsjednik HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković sudjelovao je na uskrsnom euharistijskom slavlju koje je u zagrebačkoj katedrali predvodio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

U izjavi za medije nakon mise, predsjednik Plenković je iz propovijedi kardinala Bozanića izdvojio poruke o potrebi optimizma i pozitivne energije u hrvatskom društvu, a što manje zluradosti:

- Čestitam svima blagoslovljen i sretan Uskrs, najveći kršćanski praznik. Svi smo malo obnovljeni, ispunjeni toplinom i nadahnutom propovijedi kardinala Bozanića - koji je podsjetio da je ovo trenutak kada nam treba i snage i optimizma i energije za činiti dobro. A isto tako nešto manje pesimizma, nešto manje zluradosti, da ga citiram, kao što je rekao u svojoj propovijedi. Te dvije misli iz kardinalove propovijedi danas ću ponijeti sa sobom - činiti dobro i nastojati unijeti optimizma i pozitivne energije u hrvatsko društvo.

http://vijesti.hrt.hr/383878/bozanic-predvio-uskrsnu-misu-u-zagrebackoj-katedrali

JANDROKOVIĆ: Više sloge, međusobnog poštivanja i tolerancije

Glavni tajnik HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, koji je došao u zagrebačku prvostolnicu u pratnji predsjednika Plenkovića, u izjavi nakon mise istaknuo je da je  Uskrs veliki dan za svakog vjernika te se također osvrnuo na propovijed:

- Kardinal Bozanić vrlo je lijepo naglasio ono što nam u ovom trenutku treba - više ljubavi, sloge, poštivanja, međusobnog uvažavanja i tolerancije, a što manje negativnog. I što manje zluradosti - što je kardinal posebno naglasio.

REINER: Poruka vjerovanja da možemo puno bolje!

Akademik Željko Reiner, potpredsjednik Hrvatskog sabora, uoči mise kratko je izjavio:

- Uskrsna poruka uvijek je poruka mira, ljubavi i nade, poruka vjerovanja u to da nije sve samo ovako kako je oko nas, nego da možemo zapravo puno bolje.