Nakon sjednice Vlade, u nazočnosti predsjednika HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andreja Plenkovića potpisani su, punim nazivima, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama te Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga Poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti - oba u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/vlada-rh-u-sisku-konkretnim-potezima-zelimo-zadrzati-mlade-ocuvati-rafineriju-i

Vrlo opipljiva pomoć

Tom je prigodom predsjednik Plenković čestitao ravnatelju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak dr. Tomislavu Dujmenoviću na potpisivanju ugovora za dva važna projekta čija je vrijednost 90 milijuna kuna, od čega je čak 70 milijuna financirano iz fondova Europske unije. Riječ je o „vrlo konkretnoj i opipljivoj pomoći“-  ocijenio je Plenković te podsjetio da su prije nekoliko tjedana slični ugovori bili potpisani u Banskim dvorima.

- Uvjeren sam da će i dnevna kirurgija i hitan prijem od ovog novca imati veliku korist i da ćemo time osigurati puno kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/vise-od-574-milijuna-kuna-za-12-dnevnih-bolnica-potvrda-da-nam-je-clanstvo-u-eu

Bespovratna sredstva i kvalitetnija medicinska usluga

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (i članica Predsjedništva HDZ-a) Gabrijela Žalac istaknula je da je ukupna vrijednost prvog Ugovora 59.363.960 kuna, a od čega je čak 50 milijuna bespovratnih EU sredstava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“.

Kada je pak riječ o drugom ugovoru koji se odnosi na objedinjeni hitni i bolnički prijem, ministrica je pojasnila da se radi o ograničenom pozivu koji se odnosi na 173 milijuna kuna koji su na raspolaganju iz operativnog programa. Izrazila je uvjerenje da će se znatno povećati alokacije sredstava i omogućiti da se ona što prije moguće iskoriste.

Resorni ministar (i član Središnjeg odbora HDZ-a) prof. dr. sc. Milan Kujundžić kazao je pak da je ovo danas potvrda da medicina u Sisačko-moslavačkoj županiji prati suvremene tijekove te istaknuo da su „dnevna bolnica, jednodnevna kirurgija i objedinjeni hitni prijem trend suvremene svjetske medicine“. Izrazio je zadovoljstvo što će od potpisivanja ovih ugovora najviše koristi imati upravo sami građani.

Potpisnici ugovora

Ugovore su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak dr. Tomislav Dujmenović i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric. U ime domaćina premijeru Plenkoviću i svim članovima Vlade zahvalili su sisačko-moslavački župan (i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a) Ivo Žinić i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.