Lovro Kuščević, ministar uprave i član Središnjeg odbora HDZ-a, istaknuo je uoči sjednice užeg kabineta Vlade RH da je pozicija predsjednika Andreja Plenkovića stabilna i sigurna nakon ostavke potpredsjednice Vlade Martine Dalić jer ima čvrstu potporu HDZ-a i koalicijskih partnera:

- To znači da ćemo nastaviti raditi svoj posao do kraja mandata. Atmosfera u HDZ-u je dobra, to ćete i sami uskoro vidjeti na našem Općem saboru, a koalicijski su se partneri jasno izjasnili da podržavaju nastavak rada ove Vlade. Pred nama je dug i odgovoran posao koji ćemo dobro obaviti.

Prioritet - sklapanje nagodbe

Kazao je da nema razloga sumnjati u obrazloženje Martine Dalić da je otišla zato što ne želi biti uteg Vladi:

- Nemamo vremena za žaljenje jer treba odabrati novog ministra ili ministricu, a i dovršiti posao restrukturiranja Agrokora te nastaviti s gospodarskim rastom i svim pozitivnim ekonomskim trendovima.

MURGANIĆ: Predsjednik Plenković jako dobro radi svoj posao!

I ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te članica Predsjedništva HDZ-a Nada Murganić naglašava da je pozicija predsjednika Plenkovića čvrsta jer jako dobro radi svoj posao, a Vlada će nastaviti funkcionirati na programima koje si je zacrtala:

- Žao mi je da je golemi trud potpredsjednice Vlade i veliki Vladin uspjeh u sprječavanju gospodarskog kolapsa pao u sjenu proceduralnih i ostalih postupaka.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/prihvacena-ostavka-martine-dalic-ostvarili-smo-strateski-cilj-ocuvanja-stabilnosti