(VIDEO) Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković danas je, nakon sudjelovanja na svečanom obilježavanju Dana Sveučilišta u Zagrebu, odgovarao na pitanja novinara. Komentirao je, među ostalim, rad Povjerenstva za Agrokor, SDP-ovo skakanje samom sebi u usta i Grmojinu komičnu presicu.

https://vlada.gov.hr/vijesti/predsjednik-vlade-na-danu-sveucilista-u-zagrebu-ulaganje-u-znanost-i-obrazovanje-ulaganje-je-u-buducnost-hrvatske/22763

Donosimo ključne poruke:

POVJERENSTVO & SDP-ova (SAMO)OPSTRUKCIJA

Vratimo film unazad kako bismo javnost podsjetili zašto i u kojim je okolnostima osnovano istražno povjerenstvo za Agrokor. Referentni okvir napisao je i predložio sami SDP početkom travnja ove godine, na što je HDZ pristao. Točka jedan - kako je nastao koncern. Pa onda redom. Povjerenstvo stoga ima kronološki hodogram - upravo kako su kolege i gospoda iz SDP-a i bili zamislili. Svi svjedoci će prema tom kriteriju i biti pozivani. Dakle, nema riječi o opstrukciji, osim što SDP opstruira vlastiti prijedlog.

„KREATIVNOST“ & „SPOSOBNOST“ SDP-ovih ČELNIKA

Slikanje sa zeljem i čokoladom bilo je vrhunac kreativnosti koju su SDP-ovi čelnici ponudili kao rješenje za najveću gospodarsku krizu. Njihova je sposobnost neviđenih razmjera, ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Istodobno, Vlada je preuzela odgovornost, donijela poseban zakon, spriječila da tako veliki koncern padne u stečaj, spriječila domino efekt, gospodarski tsunami...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-tisucu-puta-ponavlja-lazi-u-nadi-da-ce-postati-istina-osim-zelja-i-destrukcije

LOŠI GUBITNICI & TODORIĆEVI GLASNOGOVORNICI

SDP-u je pet mjeseci cilj bio javnosti nametnuti znak jednakosti između HDZ-a i Ivice Todorića. I to meni, koji dolazim čist, nekorumpiran, otvoren, koji želim promijeniti Hrvatsku na bolje. Stranka loših gubitnika raznim mikroigrama pokušava ušićariti nekoliko bodova na nečemu za što moja Vlada uopće nije kriva. Sada pak SDP tvrdi nešto posve suprotno, preuzevši funkciju glasnogovornika Ivice Todorića. Ponašaju se kao da javnost ima kolektivnu amneziju.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-oporbe-su-nas-pet-mjeseci-optuzivali-da-stitimo-todorica-sada-su-postali

TRESLA SE BRDA, RODIO SE - GRMOJA!

Most sada samo varira ono što govori SDP. Koliko sam brzinski mogao vidjeti, Grmoja je kao nešto „spektakularno“ pokušao podmetnuti dokument iz 1993. koji je odavno javno objavljen i koji je izrađen na zahtjev ondašnjeg potpredsjednika Vlade Vladimira Šeksa te potom proslijeđen nadležnim institucijama. Da kažemo „tresla se brda, rodio se miš“, bio bi to kompliment za tu konferenciju u devet ujutro.

POLITIKANTI KOJI SU SPREMNI ŽRTVOVATI INTERESE GRAĐANE

Ovo je već četvrta inicijativa za nepovjerenje u manje od godinu dana. Što mislite, kakvi su mogući efekti tih igrokaza na kamatne stope? Što mislite, kako na to gledaju financijska tržišta? Je li to dobro? Žele li ovi gubitnici - koji će dugo ostati u oporbi jer nemaju nikakva rješenja - dobro državi ili ne? Interes hrvatskih građana jest ono čime se ja vodim svaki dan. A ovo što radi ta skupina ljudi uistinu je jadno. Kada njihova inicijativa dođe na red u Sabor, vidjet ćete koliki je to jad i nemoć!

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/grmoja-i-bernardic-bi-radi-vlasti-zrtvovali-hrvatsko-gospodarstvo-i-desetke-tisuca