(VIDEO) Mnogi od naših polaznika su danas ministri, saborski zastupnici, državni tajnici, župani, gradonačelnici… Nastavljamo profilirati modernu generaciju političara desnog centra! - naglasio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon što je  u Tuheljskim Toplicama podijelio uvjerenja X. generaciji polaznica i polaznika Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

Gradonačelnici i župani

Na Skupu alumnista Političke akademije ZHDZ-a Plenković se u govoru obratio i našim gradonačelnicima i županima koji su na istom mjestu, u Hotel "Terme Tuhelj", prije toga imali seminar „Lokalna uprava 2017.-2021.“ u organizaciji Zaklade Konrad Adenauer i ZHDZ-a.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/seminar-za-hdz-ove-zupane-i-gradonacelnike-uspjesnom-lokalnom-politikom-do-boljeg

Čestitajući ZHDZ-u te svim predavačima koji već 10 godina na Političkoj akademiji predano rade na izgradnji, obrazovanju i stjecanju novih vještina mladih naraštaja hrvatskih političara desnog centra, članova HDZ-a, Plenković je istaknuo da su naši alumnisti čvrsto ukorijenjeni u temeljnim vrijednostima HDZ-a:

Brana pred nadirućim populizmom

- Pripadamo narodnjačko-demokršćanskoj političkoj obitelji, što nas pozicionira kao mainstream stranku desnog centra. Upravo je na toj poziciji HDZ vidio naš utemeljitelj, predsjednik dr. Franjo Tuđman. Upravo je na toj poziciji i današnje vodstvo HDZ-a. Kao moderni i ozbiljni političari nemate pravo na netoleranciju, nemate pravo na fake news, nemate pravo na neodgovornost spram nacionalnih interesa. Mi ne pripadamo i ne možemo pripadati krajnjem političkom spektru, a naša je zadaća kredibilnim radom svakodnevno se suprotstavljati nadirućem populizmu!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/vodim-hdz-tocno-tamo-gdje-je-zelio-dr-franjo-tudman

Znanjem protiv hibridnog rata

Pohađanjem naše Političke akademije počeli ste se formirati u političare 21. stoljeća, koji stečenim znanjima i umijećima mogu odgovoriti i na nove, suvremene komunikacijske izazove - zaključio je Plenković:

- Da, govorim o hibridnom ratu, o poplavi lažnih vijesti, prijekih zaključaka i svjesnih dezinformacija. Kao da igrate šahovsku simultanku, a ne znate uvijek protiv koga sve ne.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-tisucu-puta-ponavlja-lazi-u-nadi-da-ce-postati-istina-osim-zelja-i-destrukcije

Centar izvrsnosti političkog obrazovanja

Kao što je rekao savjetnik predsjednika HDZ-a dr. sc. Davor Božinović, inače i jedan od stalnih predavača na Političkoj akademiji ZHDZ-a, HDZ je među strankama bio i ostao centar izvrsnosti političkog obrazovanja.

Drage alumnistice i alumnisti, od srca vam čestitamo!