Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković večeras je - uoči sjednice Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru - u izjavi za medije objavio da je Nacionalno vijeće HDZ-a na telefonskoj sjednici odlučilo raspustiti Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije nakon informacije o obiteljskom nasilju župana Alojza Tomaševića.

Pitanje morala

- Nasilje u obitelji oštro osuđujemo. Pokažu li se informacije točne, ne vidim načina kako bi župan Tomašević mogao ostati na toj dužnosti, na koju je izabran prije nekoliko mjeseci. Ovo nije pitanje samo stranačkog statuta i procedure, nego i morala - istaknuo je Plenković.

Odgovarajući na pitanje novinara hoće li Tomaševića izbaciti iz HDZ-a, najavio je da će protiv njega biti pokrenut stegovni postupak:

Novi početak

- U Županiji želimo novi početak jer ondje HDZ ima načelnike u pet općina, gradonačelnike svih pet gradova na tom području, župana i većinu u županijskoj skupštini. Sigurno ćemo protiv Tomaševića pokrenuti stegovni postupak, a o tome odluke donosi naš Visoki časni sud HDZ-a. Situacija je neugodna - žao mi je da je do toga došlo.