(VIDEO) Otvoreni smo za suradnju s onim strankama koje su nam programski i svjetonazorski bliske. A sutra ćemo održati sjednicu Nacionalnog vijeća, razgovarat ćemo s našim partnerima i dogovoriti političku platformu za postizborne razgovore. Jamčim vam da će iduća hrvatska vlast biti stabilna, na korist hrvatskih građana i europski orijentirana. Zahvaljujem kandidatkinjama i kandidatima na izvanrednom angažmanu i poslu - zajednički smo ga obavili. Zato već od sutra krećemo u konkretne dogovore - kako bi Hrvatska dobila novu, stabilnu Vladu - predvođenu HDZ-om! - istaknuo je, između ostalog, predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković u pobjedničkom govoru.

Pobjeda! Pobjeda!

Sjajna, pobjednička atmosfera u Središnjici HDZ-a na dočeku rezultata parlamentarnih izbora. Zajedništvo - za pobjedu! Pobjednički govor predsjednika Plenkovića često je prekidan gromoglasnim pljeskom. Pobjeda! Pobjeda! - snažno je odjekivalo dvoranom na dočeku pobjedničkih rezultata.

Govor predsjednika Plenkovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Hvala svima koji su na ovim izvanrednim parlamentarnim izborima dali ovako jasnu potporu Hrvatskoj demokratskoj zajednici, našim partnerima iz Hrvatske socijalno-liberalne stranke i Hrvatske demokršćanske stranke. Zahvaljujem i svim drugim biračima koji su, također, pridonijeli snažnom demokratskom legitimitetu svih drugih zastupnika koji će biti izabrani u Hrvatski sabor. Čestitam svim kolegicama i kolegama koji su u tom poduhvatu uspjeli. To je važno hrvatsku demokraciju, to je važno za stabilnost hrvatskih institucija.

Usmjereni na budućnost

Mi smo kao HDZ prije nešto više od dva mjeseca bili u jednom nezavidnom položaju. Kada sam krenuo u unutarstranačku kampanju imao sam nekoliko ciljeva. Prvi je bio da HDZ kao najsnažniju i najveću, stožernu hrvatsku stranku, jasno profiliramo u desni centar. Na ono mjesto gdje ju je oduvijek vidio i stvarao naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman i naši utemeljitelji. U rekordno kratkom roku zajedno smo to i učinili. To je naišlo na plodno tlo - uspjeli smo u kampanji unijeti novu kulturu komunikacije i dijaloga te smo vratili sadržaj politici. Kampanju smo temeljili na programu usmjerenom na budućnost - gospodarstvo, konkurentnost, nova radna mjesta, demografsku politiku, snažne institucije i društvenu solidarnost i uključenost. To su bili naši ciljevi. Upravo je te ključne poruke prepoznala većina birača - na tome im zahvaljujem.

Vjerodostojnost. Stabilnost.

Kada sam krenuo zajedno sa suradnicima u transformaciju HDZ-a poručio sam da stranka mora biti vjerodostojna. Projicirati, naime, četiri temeljne poruke u hrvatskom društvu: politička stabilnost, pravna sigurnost, kvalitetan okvir za gospodarski rast i razvoj i, četvrti, socijalna pravednost. Na tim se točkama temeljio naš program - na njima ćemo graditi suradnju sa strankama koje žele surađivati s nama. Siguran sam - da smo nakon ovakve pobjede danas - stranka koja će imati privilegij formirati stabilnu Vladu za sljedeće četiri godine. Otvoreni smo za suradnju s onim strankama koje su nam programski i svjetonazorski bliske. A sutra ćemo održati sjednicu Nacionalnog vijeća, razgovarat ćemo s našim partnerima i dogovoriti političku platformu za postizborne razgovore. Jamčim vam da će iduća hrvatska vlast biti stabilna, na korist hrvatskih građana i europski orijentirana - upravo onako kako su nam naši prijatelji u proteklim danima poručili.

Projekt Slavonija

Vodit ćemo brigu o mladima. Njima posebno zahvaljujem, posebice našoj Mladeži na potpori tijekom ove kampanje. Vodit ćemo brigu (i) o hrvatskom selu - o ruralnom razvoju. Iz našeg programa se zrcali Projekt Slavonija. Hrvatska poljoprivreda i boljitak hrvatskog čovjeka koji živi na selu bit će jedan od ključnih prioriteta Vlade. Vodit ćemo računa o hrvatskom radniku - jer smo stranka koja u fokus stavlja pojedinca, njegovu odgovornost, angažman i poduzetništvo. Prava hrvatskih radnika moraju biti kvalitetno uređena.

Zajedništvo & kvalitetni rad

Ovaj dan je bio važan za hrvatsku demokraciju. Bio je to važan dan za HDZ - pokazali smo našim zajedništvom i kvalitetnim radom da smo vrlo brzo pridobili povjerenje hrvatskih građana. Zahvaljujem kandidatkinjama i kandidatima na izvanrednom angažmanu i poslu - zajednički smo ga obavili. Zato već od sutra krećemo u konkretne dogovore - kako bi Hrvatska dobila novu, stabilnu Vladu - predvođenu HDZ-om.