(VIDEO) Svečanim skupom u Zaboku, na kojem je sudjelovao i predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, krapinsko-zagorski HDZ obilježio je 28. obljetnicu svog osnutka.

Projekti vrijedni milijardu kuna!

Plenković je u svom govoru istaknuo da ova Vlada, kao nijedna dosad, razvija partnerski odnos sa svim županijama, gradovima i općinama, bez obzira na to koja je politička opcija na vlasti. Što se Hrvatskog zagorja tiče, naveo je dva velika projekta - elektrifikaciju pruge Zaprešić-Zabok i izgradnju brze ceste Andraševac-Popovec - koji će privući nove investicije i prometno rasteretiti Zagreb i sjeverozapadnu Hrvatsku:

- Cilj nam je ravnomjeran razvoj Lijepe Naše. Ovaj kraj krase vrijedni ljudi, uspješni obrtnici i poduzetnici, pomoći ćemo im donošenjem i novih poticajnih mjera. Trenutačno se na području samo ove županije realiziraju oko milijardu kuna vrijedni projekti!

Povećanje minimalca & kreditnog rejtinga

Naglasivši da je HDZ izrazito osjetljiv na kršćansko načelo solidarnosti, kazao je da je naša Vlada u godinu i pol dana dva puta povećala minimalnu plaću - već sada daleko više nego što je to učinio SDP u cijelome svom mandatu - a na tome se nipošto ne kani stati. Što je posebno važno za sjever Hrvatske gdje je zaposlenost velika, ali su, nažalost, niska primanja u pojedinim granama gospodarstva.

Komentirajući krizu u Agrokoru, napomenuo je da su Vladinom intervencijom očuvane desetine tisuća radnih mjesta te da je spriječen krah ne samo kompanije, nego i čitavoga hrvatskog gospodarstva. Podsjetio je i da je Agencija S&P povećala kreditni rejting Hrvatske, koja je sada samo na korak od investicijskog rejtinga.

Nema razloga za strah!

Govoreći o Konvenciji Vijeća Europe, predsjednik Plenković je poručio da se njom ujednačavaju standardi zaštite i pojačavaju mehanizmi borbe protiv fenomena nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Istaknuo je da i samo Vijeće Europe u svome detaljnom tumačenju Konvencije dodatno naglašava i potvrđuje da nema razloga za strah i rezerve:

-  Traže li priznavanje tzv. trećeg spola? Jasan je odgovor - NE! Postoji li obveza ustavne redefinicije braka? Odgovora je jasan - NE! Zahtijevaju li da u obrazovni sustav ugradimo elemente koji bi se kosili s našim vrijednosnim sustavom? Odgovor je vrlo jasan - NE!

Ne nasjedajte na obmane i dezinformacije!

Ako su Konvenciju ratificirale Njemačka, Italija, Malta ili BiH, a u njihovim školama nema niti će biti,,roditelja1'' i ,,roditelja 2'', onda nema razloga ni za kakve strahove ni u Hrvatskoj - zaključio je predsjednik Plenković:

- Ne nasjedajte na obmane i dezinformacije o tom dokumentu! Mnogi od onih koji su prosvjedovali protiv ratifikacije bili su i protiv ulaska Hrvatske u EU. Ali, HDZ je proeuropska stranka koja želi i hoće provoditi europska politička načela!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-price-o-roditelju-1-i-roditelju-2-cista-su-obmana-nastavljamo-s-procesom

TUŠEK: Zahvaljujući našoj Vladi, u Zagorju realiziramo najveći projekt nakon Pelješkog mosta!

Predsjednik županijskog HDZ-a i član nacionalnog Predsjedništva naše stranke Žarko Tušek istaknuo je da je zahvaljujući HDZ-ovoj Vladi Krapinsko-zagorska županija danas mjesto, ako ne računamo Pelješki most, najveće investicije u Hrvatskoj - elektrifikacije pruge Zaprešić-Zabok, vrijedne 600 milijuna kuna!

Naveo je i čitav niz ostalih infrastrukturnih projekata koje Vlada realizira u Hrvatskom zagorju: rekonstruiranje brze ceste između Konjščine i Zlatar Bistrice - ,,žile kucavice'' na istoku županije - izgradnja spojne ceste prema Krapini, industrijske ceste u Humu na Sutli…

- Danas realiziramo projekt “Hrvatsko zagorje“, koji je i zacrtan u našemu izbornom programu. HDZ je jedini istinski branik od jeftinog populizma. Nemojmo dati da nas mediji koji nam nisu naklonjeni obasipaju lažima! Uostalom, svi najveći projekti u Zagorju rezultat su upravo rada HDZ-ovih vlada!

RUBIL-SKITANIĆ: Vratit ćemo Zagorje plavoj boji!

U svom obraćanju na skupu, predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Grada Zaboka Martina Rubil-Skitanić rekla je da je pred zabočkim i zagorskim HDZ-om odgovornost da glasno i uporno ukazuju na propuste gradskih i županijskih vlasti i da budu pokretači pozitivnih promjena:

- Dio smo oporbe i to se mora promijeniti! Pozivam žene da se u što većem broju uključe u politiku i da zajedno s našim kolegama vratimo naše prelijepo Zagorje plavoj boji!

SASTANAK ŽUPANIJSKOG ODBORA

Prije same proslave, održan je sastanak Županijskog odbora HDZ-a na koji je, u Plenkovićevoj pratnji, došao zamjenik predsjednika naše stranke Milijan Brkić. U dijalogu s članicama i članovima ŽO-a, među kojima je i niz općinskih načelnika i gradonačelnika, razgovaralo se o aktualnim političkim temama, partnerstvu između Vlade i lokalnih jedinica te još boljoj komunikaciji s ministrima oko realizacije projekata u Hrvatskom zagorju.

U Zaboku su još bili potpredsjednik HDZ-a i saborski zastupnik Darko Horvat, članica Predsjedništva HDZ-a i ministrica regionalnog razvoja fondova EU i Gabrijela Žalac, član Predsjedništva HDZ-a Josip Križanić, predsjednik  varaždinskoga (županijskog) HDZ-a Anđelko Stričak..