Glavnog tajnika te političkog i međunarodnog tajnika, kao svoje najbliže suradnike u Stranci, bira i predlaže predsjednik HDZ-a. I posve je i normalno i logično da je predsjednik Andrej Plenković za te dužnosti izabrao one ljude za koje smatra da mu mogu najviše pomoći u radu - istaknuo je glavni tajnik HDZ-a (i predsjednik Hrvatskog sabora) Gordan Jandroković:

- Logično jest i to da oni koji izražavaju nezadovoljstvo politikom predsjednika Plenkovića više ne mogu biti njegovi najbliži suradnici. To je pitanje međusobnog povjerenja. U biti, bilo bi logično da su g. Stier i g. Kovač sami podnijeli ostavke na mjesta na koje ih je birao predsjednik Plenković u trenutku kada su shvatili da njegova politika za njih nije dovoljno dobra.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-lovro-kuscevic-novi-politicki-tajnik-dr-sc-davor-bozinovic-medunarodni

Nikad veća unutarstranačka demokracija

Mogu li novinari raditi suprotno od onog što je politika njihove medijske kuće? - uzvratio je Jandroković protupitanjem na upit o „čistki“ i „micanju neistomišljenika“:

- HDZ je najveća hrvatska stranka, koja pokriva prostor od centra do desnice - isključujući ekstremne opcije - te je normalno da u njoj ne misle svi isto. Stoga i postoje legalno izabrana stranačka tijela na kojima se demokratski raspravlja i potom utvrđuje službena politika stranke. Predsjednik Plenković uistinu je pokazao visoku razinu tolerancije te pružao priliku da se izglade nesporazumi i djeluje zajednički bez obzira na razlike. Već sam 15 godina u Predsjedništvu HDZ-a i ne pamtim da se ikad moglo ovako demokratski razgovarati.

Mora postojati red, kao i u svakoj organizaciji

Ali kada se nakon demokratske rasprave utvrdi službena politika, onda stranka treba jedinstveno djelovati i zajedno moramo provoditi odluke koje smo sami donijeli - zaključio je glavni tajnik HDZ-a:

- Mora postojati red, kao i u svakoj drugoj političkoj organizaciji ili poduzeću. A ovdje više nije bilo reda i ovo je bila logična odluka.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/bozinovic-u-nu2-zamislite-da-je-kombi-pun-eksploziva-jurio-zagrebom-stitimo