Izražavam žaljenje zbog prometne nesreće u kojoj je sudjelovala ministrica Gabrijela Žalac. Ona je na mjestu događaja učinila sve kako bi pomogla djevojčici, koja se dobro oporavlja. Ovakva se nesreća mogla svakome dogoditi, a propust, svojevrsni nemar s produljenjem vozačke dozvole nije nešto zbog čega bih tražio da napusti Vladu. To nije kazneno djelo, to je prekršaj. Ministrica je odmah priznala propust, platila prekršajnu kaznu i izvadit će novu vozačku dozvolu - poručio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković u izjavi za medije.

Korektan i moralan potez

S ministricom sam bio u kontaktu odmah nakon nesreće - otkrio je Plenković - a i danas smo se sastali:

- Stavila je mandat na raspolaganje, prepustila je odluku meni, spremna je prestati biti ministrica, što je s njezine strane korektan i moralan potez. Razmišljao sam od subote, i jučer i danas. Zaključio sam da prema načelu razmjernosti, ponavljam, njezin propust nije razlog za prihvaćanje ostavke. Prema tome, ostaje ministrica.

Znam kako radi i koliko se trudi

Pohvalio je rad ministrice Gabrijele Žalac, istaknuvši da je u njezinom mandatu Hrvatska s 9 posto ugovorenih sredstava iz EU fondova došla na 65, a ambicija je da do kraja godine to dosegne i 85 posto:

- Znam što radi i koliko se trudi i ostavku ne prihvaćam. Ministrica će svoj posao, kada splasne šok, moći nastaviti raditi vrlo dobro, kao što ga je i dosad radila.

O UVJERLJIVOJ POBJEDI U LIČKO-SENJSKOJ ŽUPANIJI

HDZ je uvjerljivo i s golemom prednošću pobijedio pred listom aktualnog župana Darka Milinovića. I birači koji su njemu dali povjerenje, realno govoreći, sve su to birači HDZ-a, birači desnoga centra. S vremenom će se većina njih vratiti u spektar kojem pripadaju. HDZ je daleko najjača stranka u Lici, bio je i bit će. Ovo je vrlo jasna i vrlo čvrsta pobjeda! - ocijenio je Plenković.

Županijska organizacija HDZ-a razgovarat će s potencijalnim partnerima te donijeti odluku s kim će formirati buduću većinu u Županijskoj skupštini. Siguran sam da će raditi na dobrobit Ličko-senjske županije - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/potvrdili-smo-da-je-hdz-uvjerljivo-najjaca-politicka-opcija-u-licko-senjskoj-zupaniji

O NEBULOZNIM OPTUŽBAMA ZA BLEIBURG

Čvrsto odbacujem nebulozne, zlonamjerne i bezobrazne teze koje se plasiraju u krajnje desnim krugovima da naša Vlada tobože snosi odgovornost za zabranu hrvatskim biskupima da služe misu na komemoraciji u Bleiburgu. To je pitanje između Hrvatske i Austrijske biskupske konferencije, a mi smo spremni pomoći ako i što god možemo.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/u-cijelosti-podrzavamo-pismo-hrvatskih-biskupa-dok-hasanbegovic-pridonosi-zabrani