Na Izraelu je odgovornost da osigura dopuštenje SAD-a kako bi RH mogla potpisati ugovor o kupnji zrakoplova F-16 Barak. Nijednim postupkom nismo ni ja osobno ni moj tim napravili bilo što protiv interesa Hrvatske! Stojim čvrsto iza toga i drago mi je da sam učinio sve da Vlada osigura sredstva kako bismo krenuli u proces izbora aviona - poručio je ministar obrane i član Predsjedništva HDZ-a Damir Krstičević nakon Vladine sjednice:

- Međunarodni natječaj proveden je po svim pravilima struke. Sustavno, transparentno, s najboljim ljudima koje Hrvatska ima. Uostalom, nije bilo žalbi na natječaj. Vlada je bila odlučila da zbog složenosti projekta radimo država s državom, kako bi se izbjegli bilo kakvi partikularni interesi. A Država Izrael je imala svu potrebnu dokumentaciju, uključujući i američko predodobrenje da može ponuditi i prodati Barake. I sada bih ja trebao biti odgovoran za postupak treće strane!?!

Izraelu rok do 11. siječnja

Izraelu smo dali rok do 11. siječnja - nastavio je Krstičević - da se službeno očituje može li realizirati ponudu, odnosno možemo li dobiti proizvod koji smo i odabrali:

- Ako ne mogu, Vlada će poništiti natječaj! Apsolutno podržavam najavu predsjednika Plenkovića da se ispitaju svi detalji, napravi analiza i izvuku lekcije. Vjerujem da će Vlada, bez obzira bio ja u njoj ili tko drugi, potom nastaviti proces traženja rješenja. Hrvatski piloti i hrvatsko nebo zaslužuju imati višenamjenski borbeni avion!

Sve smo učinili kako bi se ojačala Hrvatska vojska!

Odgovarajući na pitanje hoće li dati ostavku ako kupnja aviona propadne, Krstičević je poručio da je spreman otići bilo kada ako bi to pomoglo Hrvatskoj:

- Ima i drugih stvari u životu. Ratni sam zapovjednik i itekako znam što je odgovornost. Već sam jednom odlazio s mjesta zamjenika načelnika Glavnog stožera. Moram naglasiti, međutim, da smo ova Vlada i ja osobno učinili sve kako bi se ojačala Hrvatska vojska te smo hrabro i odlučno pokrenuli projekt nabave borbenih zrakoplova, nešto što se nitko prije nas nije usuđivao već 15 godina.