Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković danas je u Šibeniku, nakon konferencije o regionalnom razvoju, dao izjavu za brojne novinare.

Rasvijetliti slučaj

Na pitanje vezano za nestanak spisa iz 2011. godine o curenju podataka, kazao je da nije normalno da se jedan pravosudni spis izgubi, da slučaj treba rasvijetliti i raščistiti te kako bi za to netko trebao odgovarati. Istaknuo je da očekuje od glavnog državnog odvjetnika da dodatno pojasni tu „situaciju“.

- Naša je Vlada vrlo decidirana i jasna o smjeru kojim želimo da idu društvo i država. Sve ove teme otvorile su se bez ikakvoga mog utjecaja ili bilo koga tko je povezan sa mnom, vodstvom HDZ-a ili Vlade. Slučaj treba rasvijetliti i raščistiti. Nekada imam dojam da nema toga što se nije dogodilo u hrvatskoj tranziciji, a da se ne vraća na dnevni red baš u naše vrijeme. I raščišćavat ćemo to, tu nemam nikakvih dilema.

Prije svega - činjenice

Istaknuo je, međutim, da prvo treba utvrditi činjenice.

- Ozbiljne odluke se ne donose na temelju dojma ili nekakvih kontekstualnih elemenata, nego na temelju jasnih činjenica. Kada se one budu nepobitno utvrdile, tada ćemo moći i donijeti zaključke.