Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković komentirao je danas, na zahtjev novinara, jučerašnje raspuštanje Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije, ostavku požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića te „razmišljanja naglas“ Tomislava Karamarka o potencijalnom povratku u politiku.

O DARKU MILINOVIĆU

Nemoguće je istodobno biti i župan i saborski zastupnik. A on je izabrani župan te, kako je sam najavio, ne kani aktivirati svoj saborski mandat. Napravio je nepotrebnu i neprimjerenu stvar, a mogu ponoviti našu ključnu poruku s jučerašnje sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a: javni natječaji postoje kako bi se transparentno, na temelju stručnih kvalifikacija, birali najbolji kandidati. Ali, to smo jučer riješili. Očekujem da HDZ Ličko-senjske županije bude pobjednički!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-konsenzualna-odluka-predsjednistva-i-nacionalnog-vijeca-raspusten-licko

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/steta-zbog-milinovica-sve-cemo-razrijesiti-na-sutrasnjoj-sjednici-predsjednistva

O TOMAŠEVIĆEVOJ OSTAVCI

Jesam li dobio kakav odgovor od požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića? Poštivat ću rok koji mu je stranka dala da podnese ostavku. A to je do iduće sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a 15. siječnja.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/u-svjetlu-dobrih-rezultata-i-novih-izazova-nitko-dobronamjeran-ne-bi-ugrozavao

O TOMISLAVU KARAMARKU

Još nikoga nisam izbacio iz HDZ-a - osim ovih koji su svojim izričajem bili apsolutno neprihvatljivi. Što se mene tiče, svi koji se hoće angažirati u HDZ-u, koji jesu i aktivni i pasivni, i bivši i budući, dobro su došli. Karamarko je član stranke i, ako se želi angažirati, ima svu slobodu. HDZ je demokratska stranka.