Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić komentirao je za Novu TV susret srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića s Veselinom Šljivančaninom te njegovu usporedbu toga vukovarskog krvnika i osuđenoga ratnog zločinca s generalom Antom Gotovinom:

https://www.24sata.hr/news/vucic-sa-sljivancaninom-sto-bi-mi-trebali-uciniti-ubiti-ga-542940

VUČIĆ KAO DA JE JOŠ U GLINI 1995. GODINE!

Prenosimo Brkićevu izjavu u cijelosti, bez televizijskog skraćivanja:

Žao mi je što se g. Vučić, kao aktualni predsjednik Republike Srbije, nikako ne uspijeva istrgnuti iz ralja četničkog pokreta kojem je pripadao. Imam osjećaj kao da se nedavno probudio iz zimskog sna i da je još u Glini 1995. godine. Zaboravio je da su upravo na današnji dan prije 26 godina zrakoplovi zločinačke i agresorske tzv. JNA raketirali Banske dvore.

Gotovina i Šljivančanin ne mogu se ni po čemu uspoređivati. General Ante Gotovina je heroj obrambenog, pravednog rata, a ovaj drugi je krvnik iz Vukovara, ratni zločinac u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku. To je potvrdio i haški sud svojim pravomoćnim presudama. Upravo zbog ovakvih izjava je i otkazan Vučićev posjet Hrvatskoj.

POVIJESNA ISTINA - PREDUVJET DOBROSUSJEDSKIH ODNOSA

Brkić je komentirao i današnji boravak Milorada Pupovca u Beogradu, gdje se sastao s Vučićem koji je s dva milijuna eura obećao pomoći obnovu i uređenje Srpskog doma u Vukovaru i Srpskog centra u Kninu:

Normalno je da se hrvatska nacionalna manjina iz, primjerice, Srbije sastaje s hrvatskim državnim vrhom. Stoga je posve legitimno da se i g. Pupovac kao predstavnik srpske nacionalne manjine iz Hrvatske sastaje s g. Vučićem. Iskreno se nadam da će kolega Pupovac prenijeti g. Vučiću naše želje za razvojem kvalitetnih, dobrosusjedskih odnosa. Ali pretpostavka za taj razvoj mora biti povijesna istina - a ne iskrivljavanje istine.

Živimo u demokraciji. Vučić je legalno izabrani predsjednik Srbije i kao takav je dobrodošao u Republici Hrvatskoj, ali, ponavljam, uz pretpostavku istine. Naravno da je i cilj i interes RH da sa susjedstvom imamo dobre odnose te da dvorište kod naših susjeda bude čisto - kao što je i kod nas.