(VIDEO) Već tradicionalnim božićnim koncertom „Želim život“ na središnjem zagrebačkom trgu, Humanitarna zaklada „Ana Rukavina“ obilježila je sinoć 10. obljetnicu rada, a među mnogobrojnim poznatim osobama koja su se javljala na humanitarni telefon putem kojega su prikupljana sredstva za rad Zaklade, bili su i predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr.sc. Andrej Plenković, predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov, potpredsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, potpredsjednik Vlade RH i član Predsjedništva HDZ-a Damir Krstičević, ministar poljoprivrede i potpredsjednik HDZ-a Tomislav Tolušić, ministar financija Zdravko Marić, potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner...

Veliko hrvatsko srce

Hrvatska je još jednom pokazala da ima veliko srce. Građani su se tijekom koncerta javljali na humanitarni telefon 060 9000 i svojim pozivom donirali pet kuna za rad Zaklade. Samo sinoć prikupljeno je više od milijun i 200 tisuća kuna - što je prešlo sva očekivanja organizatora - a svi koji to nisu učinili tijekom koncerta mogu nazvati humanitarni telefon i dati svoje doprinos do kraja prosinca.

- Izuzetna zahvala Zakladi i svima koji zovu i tako osobno sudjeluju u ovoj velikoj humanitarnoj akciji - istaknuo je predsjednik Plenković.

http://dnevnik.hr/showbuzz/uskoro-pocinje-11-humanitarni-koncert-zelim-zivot---461028.html

Akcija ujedinila cijelu zemlju

- Ana Rukavina nas je duboko dirnula i pokazavši svoju veliku želju za životom, naučila neopisivoj hrabrosti i snazi. Na taj nam je način zauvijek promijenila živote, a Zaklada Ana Rukavina dokaz je kako je ujedinila cijelu Hrvatsku. Izrazito sam ponosan na ovu humanitarnu akciju - objavio je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić na svom Facebooku.

Ministar Tomislav Tolušić susreo se s leukemijom još kao dječak:

- Ova humanitarna akcija dokazuje da Hrvati zaista imaju i srce i volje pomoći drugima. U djetinjstvu sam, nažalost, od te opake bolesti izgubio prijateljicu.

http://dnevnik.hr/showbuzz/celebrity/tomislav-tolusic-emotivno-nakon-koncerta-zelim-zivot---461121.html

Humanitarna zaklada „Ana Rukavina“

Koncert „Želim život“ dobio je naziv po apelu za pomoć u liječenju od leukemije koju je prije deset godina, tada 29-godišnja, Ana Rukavina Erceg uputila najbližim prijateljima.

Humanitarna zaklada, koja je nastala nakon Anine smrti, prikuplja financijska sredstva za rad i širenje hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži, rad javne banke krvi iz pupkovine te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije.

Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica danas ima više od 52.748 darivatelja, dok je tipizirano više od 51.000 njihovih uzoraka. Dosad su krvotvorne matične stanice od darivatelja iz Registra donirane za 63 pacijenta iz Hrvatske i inozemstva.