(VIDEO) Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković - nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća naše stranke - dao je u Središnjici izjavu za brojne okupljene novinare.

Izjavu predsjednika Plenkovića - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O DOBROM RADU GLAVNOG TAJNIŠTVA

Razmotrili smo aktualne teme: sve aktivnosti Vlade i važni zakonski prijedlozi koje je uputila u saborsku raspravu, sve ono što smo usvojili u Hrvatskom saboru, ali i plan za idući tjedan, u kojem će se, među ostalim, usvojiti i mirovinska reforma.

Razgovarali smo i o nizu internih stranačkih odluka - glavni tajnik nas je izvijestio da je obavljena revizija financijskog poslovanja i da je HDZ dobio bezuvjetno mišljenje. Zahvaljujem kolegama u Glavnom tajništvu i financijama HDZ-a, koji su i zakonito i transparentno vodili sve poslove - što je jako dobro za stranku i što je bila jedna od naših ključnih poruka kada smo preuzeli odgovornost za HDZ prije dvije godine.

O ZAKONU O UDOMITELJSTVU

Obavile su se konzultacije i unutar parlamentarne većine i vidjet ćete sutra da će zakon u Hrvatskom saboru proći onakav kakvog ga je Vlada i predložila. Mi i HNS smo konstruktivni partneri- mislim da se to vidi u puno aspekata. Važno je da zakon prođe, a okvir koji smo postavili - s posebnim naglaskom na profesionalno udomiteljstvo - kvalitetno je rješenje.

O ZAKONU O UDŽBENICIMA

Oko pojedinih zakona potrebno je da i koalicijski partneri i Vladine koordinacije vode temeljite, detaljne konzultacije. Važno je da se stignu obaviti sve pripreme do početka školske godine. Prema tome, nema nikakve drame. Bitno je da sadržaj tog zakona bude dobar.