(VIDEO) U Banskim dvorima održana je 82. sjednica Vlade Republike Hrvatske. Nakon što je prošlog tjedna neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika za Agrokor podnio Ante Ramljak, Vlada je danas, kako je i najavljivano, Trgovačkom sudu u Zagrebu predložila njegov opoziv te za novoga izvanrednog povjerenika predložila Fabrisa Peruška, a za njegovu zamjenicu Irenu Weber.

Postizanje nagodbe & održivo poslovanje

- Očekujem da Trgovački sud prihvati naše prijedloge, donese odgovarajuće rješenje te da novi povjerenik i njegova zamjenica preuzmu dužnost u najskorijem roku. Dobrobit našeg gospodarstva i financijskog sustava te očuvanje radnih mjesta ostaju ključni ciljevi naše Vlade. Vodimo se namjerom da se u zakonskom roku postigne nagodba te da Agrokor kvalitetno funkcionira i dugoročno održivo posluje - naglasio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/jednoglasna-podrska-postizanju-nagodbe-i-nastavku-procesa-restrukturiranja

Pozitivan stav vjerovnika

Predsjednik Plenković je izdvojio da je s tim ciljevima i započeo Vladin angažman te da će se tako i nastaviti. Istaknuo je da su Fabris Peruško i Irena Weber predloženi nakon razgovora s članovima Privremenoga vjerovničkog vijeća.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/vladin-angazman-u-agrokoru-bio-je-presudan-za-gospodarsku-i-financijsku-stabilnost

- Oni su vrlo pozitivno primili njihovu kandidaturu. To je vrlo dobro s obzirom da novi povjerenik i njegova zamjenica na taj način dobivaju i podršku dionika, s kojima će nastaviti surađivati u procesu izvanredne uprave.