Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić gostovao je sinoć u Dnevniku Nove TV. U razgovoru s novinarkom Sabinom Tandarom Knezović ismijao je SDP-ovu „inicijativu“ za opoziv Vlade: "Oni vole kupus, pa nastavljaju s kupusom“.

Prenosimo dio poruka iz Brkićeva intervjua:

O „OPOZIVU VLADE“

Ništa novo od SDP-a. Pokušali su i prije, nije im prošlo, a neće im proći ni ovaj put. To je još jedan od igrokaza SDP-a. Oni vole kupus, pa nastavljaju s kupusom. Gospodin Andrej Plenković jedan je od premijera koji je dosad najviše puta izvješćivao Sabor o aktivnostima Vlade u povijesti hrvatske države. Ne vidim nikakvog razloga, nikakvih argumenata zašto je trebao danas odjednom doći u Sabor na zahtjev opozicije. Nije ugrožena ni gospodarsko-financijska stabilnost države, ni nacionalna sigurnost.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-oporba-je-opet-demonstrirala-svoju-jalovost-i-neodgovornost-kao-kad-je

O TODORIĆEVU BANKOMATU

Vlada pod vodstvom HDZ-a zadnja je koja bi imala nešto skrivati. Do sada su hrvatske vlade bile bankomat i samoposluga g. Todoriću, a naša je Vlada prva rekla "Dosta!". Kao što javnost zna, u veljači ove godine Todorić je na sastanku u Vladi tražio da država iz proračuna izdvoji 2,3 milijarde za njegov spas. Da mu je Vlada na bilo koji način htjela pogodovati, dala bi mu taj novac - kao što su to radile prijašnje Vlade kreditirajući ga iz državnog proračuna.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-ova-vlada-bila-je-todoricev-bankomat-mi-smo-se-prvi-usudili-reci-dosta

O OPORBI & KRŠENJU ZAKONA

HDZ se nikad nije bojao povjerenstva. HDZ se samo drži procedura i zakona, za razliku od kolega iz SDP-a i Mosta koji jeftinom demagogijom pokušavaju hrvatskoj javnosti prezentirati nešto što nema veze s realnošću. Da je HDZ bio protiv povjerenstva, ono nikada ne bi niti bilo osnovano. Povjerenstvo ima utvrđene i ciljeve i zadaće - 90 posto toga predložili su kolege iz SDP-a, a HDZ je prihvatio.

I sad kada radimo po odluci Hrvatskog sabora o osnivanju istražnog povjerenstva - opet izmišljaju probleme!? U toj odluci jasno piše, prva točka, da će povjerenstvo utvrđivati okolnosti od nastanka Agrokora. Stoga su prema tom utvrđenom redu prvi svjedoci upravo bivši premijeri Stjepan Mesić i Josip Manolić te osnivač Agrokora g. Ante Todorić. A oporba samo govori da se „ne trebamo držati zakona kao pijan plota“, kao što je govorio netko iz bivših vremena.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/most-i-sdp-bi-htjeli-da-hrvatski-sabor-krsi-zakon-neobicno-i-opasno

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/maras-u-sukobu-ste-sa-zdravim-razumom-cast-nam-je-da-nas-napadate-jer-stitimo-zakon

O MALOM MIŠU U BRAŠNU

Volio bih da g. Ivica Todorić napokon te svoje tvrdnje koje šalje iz neke rupe iznese pred hrvatsko pravosuđe, a ne da se skriva kao mali miš u brašnu, da negdje daleko priča da je „progonjen“ i ne znam ni ja što sve ne. Dakle, g. Todoriću, dođite u Hrvatsku, poštujte hrvatske zakone, hrvatske institucije i RH! Sami znate što ste sve napravili, čime ste pridonijeli da Agrokor zapadne u krizu! Volio bih da se vrati, ali bojim se da neće doći, da će i dalje prodavati maglu i skrivati se negdje u svojoj mišjoj rupi.

O SDP-ovu STEČAJU AGROKORA

Vlada je bila prisiljena aktivirati zakon o izvanrednoj upravi jer bi inače Agrokor otišao u stečaj - kako je i nerazumno tražio SDP. A znate i sami što bi to značilo za 27 tisuća zaposlenika u Hrvatskoj, za dobavljače, cijelu državu… plus 60 tisuća zaposlenoj u cijelom koncernu Agrokora, znamo koje bi bile posljedice.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/zastrasujuca-je-indiferentnost-sdp-prema-28365-radnika-agrokora-koje-su-htjeli

O DOKTORATU & ZLOUPORABI POLICIJE

Hvala lijepa na čestitkama na diplomi. Razmišljam da upišem postdiplomski doktorski studij, a da kao temu uzmem zlouporabu policije od 2011. do 2016. godine.

Cijeli intervju sa zamjenikom predsjednika HDZ-a Milijanom Brkićem možete pogledati na donjem linku:

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/milijan-brkic-ismijao-sdp-ovu-inicijativu-za-opoziv-vlade-oni-vole-kupus-pa-nastavljaju-s-kupusom---493977.html