U gradu Rüsselsheimu u blizini Frankfurta sastali su se njemačka kancelarka dr. Angela Merkel i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko. 

Izaslanstvo HDZ-a  - u kojem su, osim predsjednika Karamarka, bili i glavni tajnik Milijan Brkić, međunarodni tajnik Davor Ivo Stier i Franjo Akmadža, tajnik Koordinacije HDZ-a za središnju Njemačku - pozvano je kao jedini gost na predizborni skup Kršćansko-demokratske unije (CDU) i Angele Merkel u tom gradu u njemačkoj saveznoj zemlji Hessen. 

Govoreći na skupu, Karamarko se zahvalio njemačkoj kancelarki na potpori Republici Hrvatskoj i na svemu što je učinila za razvoj i napredak Europske unije. Obrativši se brojnim Hrvatima u okupljenom mnoštvu, pozvao ih je sve da na skorašnjim parlamentarnim izborima glasuju za CDU.  

Nakon predizbornog skupa kancelarka Merkel, koja je ujedno i predsjednica CDU-a, te predsjednik HDZ-a zadržali su se u kraćem razgovoru. I CDU i HDZ članice su iste narodnjačko-demokršćanske  grupacije - Europske pučke stranke (EPP).