Predstavljajući Hrvatsku demokratsku zajednicu, savjetnik predsjednika HDZ-a i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica te član Mladeži HDZ-a Marko Milić sudjelovali su u Pekingu, zajedno s izaslanicima stranaka iz 120 zemalja, na međunarodnoj konferenciji „Dijalog na visokoj razini između svjetskih političkih stranaka“.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/plenkovic-na-summitu-161-turizam-luke-i-infrastruktura-veliki-prostor-za-snazniju-suradnju

Xi Jinping: Otvaranje Kine suradnji

Na početku skupa, čiji je domaćin od 30. studenog do 3. prosinca bila Komunistička partija Kine (KPK), predstavnicima političkih stranaka obratio se predsjednik Narodne Republike Kine Xi Jinping, koji je u govoru posebno istaknuo važnost otvaranja svoje države i KPK-a suradnji sa strankama iz cijelog svijeta.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/zajednicko-uvjerenje-u-daljnji-rast-broja-kineskih-turista-te-vecu-trgovinsku

Tijekom konferencije održano je nekoliko plenarnih rasprava: o ulozi političkih stranaka u izmijenjenim globalnim okolnostima, razvoju tehnologije, kineskoj inicijativi ''Jedan pojas, jedan put''...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/dr-tudman-jos-je-1993-posjetio-kinu-prepoznavsi-njenu-globalnu-snagu-i-vaznost-nase

The Beijing Initiative

Na kraju skupa, izaslanici iz 120 zemalja usvojili su deklaraciju ''The Beijing Initiative'' („Pekinška inicijativa“), kojom je naglašena zajednička odgovornost u rješavanju globalnih izazova te koja predstavlja platformu za nastavak partnerstva između političkih stranaka na globalnom planu.