Ministar mora, prometa i infrastrukture te potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković prvu godinu dana rada Vlade ocjenjuje vrlo uspješnom unatoč svim naslijeđenim problemima i izazovima:

Obnova željezničkih pruga

- I u svom resoru sam zadovoljan, prvenstveno time što smo uspjeli ugovoriti osam milijardi kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova za velike infrastrukturne projekte. Više nego ikad! Najvažniji i najveći svakako je Pelješki most, slijede obnove željezničkih pruga, luke - za koje se otvara operativni program vrijedan oko 80 milijuna eura, a počeli smo i s projektima u unutarnjoj plovidbi. Završena je željeznička dionica Gradec-Žabno, a radovi se odvijaju na dionici Dugo Selo-Križevci.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/nakon-357-milijuna-eura-za-peljeski-most-dobili-smo-i-nepovratnih-145-milijuna-za-prugu

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/za-razvoj-prometne-infrastrukture-na-raspolaganju-99-milijardi-kuna

Do kraja mandata još uspješniji!                                  

Naravno, uvijek može bolje, siguran sam da ćemo u iduće tri godine mandata biti još uspješniji! - istaknuo je Butković naglašavajući i Vladin uspjeh u svladavanju krize u Agrokoru:

- Donošenjem zakona, tzv. lex Agrokor, spasili smo desetine tisuća radnih mjesta i stabilizirali ne samo Agrokor, nego i cijeli gospodarsko-financijski sustav. Vlada je povukla jedini mogući i ispravni potez!