U dupkom punom Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku članovi HDZ-a iz Krešimirova Grada i cijele Šibensko-kninske županije proslavili su 28. obljetnicu osnutka naše stranke.

Glavni tajnik HDZ-a (i predsjednik Hrvatskog sabora) Gordan Jandroković, osobni izaslanik predsjednika Plenkovića, u svom se govoru prisjetio briljantnih pobjeda na parlamentarnim i lokalnim izborima koje smo postigli pod novim stranačkim vodstvom, ali i upozorio da se moramo suočiti s izazovima, poput onoga demografskog, koji su i dalje pred nama:

Naša odgovornost dodatno je veća!

- Zašto baš mi u HDZ-u? Pa zato što smo mi najveća, stožerna hrvatska stranka, koja je kralježnica Vlade, kralježnica saborske većine. Stranka koja je najodgovornija, a usudio bih se reći, u ovom trenutku i jedina sposobna nositi rast i razvoj Hrvatske te držati njenu stabilnost. U vrlo složenoj političkoj situaciji u Europi i svijetu, u ovim vrlo zahtjevnim okolnostima, Hrvatskoj je kao nikad potrebna politička stabilnost. Odgovornost HDZ dodatno je veća zbog činjenice da je najjača oporbena stranka SDP u teškoj krizi, tolikoj krizi da niti ne pomišljaju na preuzimanje države, a kamoli da razmišljaju o njenoj budućnosti.

Na njih građani ne mogu računati!

Razvile su se i nove političke opcije, ali one su protestne, antisistemske, i na njih se ne može računati u ozbiljnom vođenju države. Stoga ostajemo opet mi - nastavio je Jandroković - kako je to bilo i početkom 90-ih godina prošlog stoljeća:

- Od nas se traži razboritost i mudrost jer smo odgovorni za ovaj narod i ovu državu. Budimo svjesni te odgovornosti, budimo kritični prema sebi, ali i shvatimo da je vođenje države zahtjevan proces. Imamo kontinuirani gospodarski rast i rast zaposlenosti, imamo proračunski suficit prvi put od neovisnosti, podignut nam je kreditni rejting, narasla je prosječna plaća za 6.6 posto, ostvarili smo najbolju turističku sezonu u povijesti... Svi ekonomski pokazatelji govore da  smo na dobrom putu!

Odgovornost za eventualnu krivnju

No želimo još više i još bolje! Nema mjesta opuštanju.

- U tijeku je analiza angažmana savjetnika u Agrokoru. I nadam se da ta analiza neće pokazati nešto negativno. Jer ako pokaže nešto negativno, onda će oni koji su za to odgovorni morati i odgovarati! Hrvatska demokratska zajednica neće dozvoliti da plati političku cijenu zbog bilo koga tko je eventualno nešto krivo radio! To vam jamčim! - zaključio je Gordan Jandroković.

CVIJEĆE & SVIJEĆE PRED SPOMENIK HRVATSKIM BRANITELJIMA

Prije same proslave obljetnice osnutka naše stranke u Gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji, glavni tajnik i izaslanik predsjednika HDZ-a Gordan Jandroković, u pratnji gradskog i županijskog vodstva naše stranke, položio je cvijeće i zapalio svijeće pred spomenik hrvatskim braniteljima na Baldekinu.

Photo: Šibenik In & Šibenski portal