Predsjednik Tomislav Karamarko na samom je kraju današnje velike međunarodne gospodarske konferencije odgovarao na pitanja novinara. Govorio je, među inim, o zaključcima konferencije te najavio predstavljanje kompletnog gospodarskog programa uoči izbora.

Izjavu predsjednika Tomislava Karamarka pogledajte u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Veliki interes

Jako sam zadovoljan. Detektirali smo probleme i donijeli dijagnozu. Naznačili smo pravce razvoja našeg gospodarskog programa koji upravo finaliziramo. Program ćemo predstaviti javnosti otprilike mjesec dana prije izbora. Vidjeli ste koliki je bio interes - došli su brojni gospodarstvenici. Bilo je jako dobro.

Konkretan program & radikalne reforme

Idemo u radikalne reforme. Ne smijemo plašiti ljude, naravno. Reforme će se postupno realizirati, ali za to je potreban konsenzus. Kao stranka ponudit ćemo našim građanima i stručnoj javnosti sve ono što ćemo  predvidjeti kao naš program. Tu priča mora biti otvorena. Nećemo mahati brošuricom i reći ovo je naš program „21“ ili „78“, nego ćemo doći s konkretnim programom. Upravo se izrađuje provedbeni dio. O tome ne pričamo - jer smo vezani ugovorom. Sada jednostavno nije oportuno o tome govoriti. Ali, spremni smo za izbore - kad god budu.