Predsjednik HDZ-a i Vlade RH u razgovoru uživo za Dnevnik HTV-a komentirao je iz Malog Lošinja, gdje večeras sudjeluje na svečanoj dodjeli godišnjih nagrada Top 10 hrvatskog turizma, oporbeno „saboritanje“ saborske sjednice.

Neće im proći!

Komentirao je i najavu SDP-a da „pokreće njegov opoziv“ te Bernardićev „poziv“ na to da odstupi:

- Oporba je danas u Saboru opet demonstrirala svoju jalovost. Imala je inicijativu za opoziv jednog, pa drugog ministra, potom treći put za ministricu, sada za cijelu vladu. Žele destabilizirati proces restrukturiranja Agrokora, kompanije koja ima najveći utjecaj na cijelo hrvatsko gospodarstvo i financijski sustav. To su oni koji su željeli da najveća hrvatska kompanija ode u stečaj, ne misleći na radna mjesta, financijsku stabilnost, međunarodni imidž RH. To je jadno i neodgovorno, neće im proći, kao što im ni dosad ništa nije prošlo.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/zastrasujuca-je-indiferentnost-sdp-prema-28365-radnika-agrokora-koje-su-htjeli

Spriječili smo tsunami!

Zaista neću pasti pod dojam onih koji ne žele Hrvatskoj dobro - nastavio je Plenković:

- Angažiran sam kao premijer na tome da najveću krizu koju imamo od Domovinskog rata stavimo pod kontrolu. Zakon o izvanrednoj upravi spasio je Hrvatsku od gospodarskog i financijskog tsunamija. Ramljak je pregovarao s brojnim kreditorima, a oni koji u vrlo neizvjesnoj situaciji daju novac traže i neka jamstva. Ali, ponavljam, nikakav ugovor ne može derogirati prava Vlade koja se temelje na Zakonu.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nikakav-ugovor-ne-moze-derogirati-vladina-prava-cuvamo-radna-mjesta-i-odrzavamo

Hibridni rat

Komentirajući pak izjave predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o Agrokoru, kazao je da mu se čini da ona " nije dovoljno upućena u dosje":

- Dali smo joj kvalitetan i ekstenzivan brifing prije posjeta Rusiji te mi se činilo da je tada dobila sve informacije relevantne za rješavanje krize u Agrokoru. Ne smijemo smetnuti da se nalazimo u hibridnom ratu u kojem sudjeluje mnogo aktera. 

Politikantstvo bez sadržaja

Naš je cilj restrukturirati Agrokor, održati sve kompanije, očuvati radna mjesta, a pritom nastaviti izvrsne makroekonomske trendove koje imamo - zaključio je predsjednik Plenković:

- Sve što oporba radi je politikantstvo bez sadržaja kojim žele ušićariti neke sitne poene. No, možda je za njih bolje da ne idemo na izbore - tek bi tada vidjeli kakav im se poraz sprema!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/neki-oporbeni-celnici-toliko-rade-selfije-da-nisu-u-stanju-procitati-javna