U Središnjici naše stranke održan je radni sastanak Predsjedništva Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“, županijskih predsjedništava Zajednice i naših kandidata za gradonačelnike četiri najveća hrvatska grada - Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba.

Plenković, Jandroković, Stier, Krstičević…

Na sastanku su sudjelovali i predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković, glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, politički tajnik naše stranke Davor Ivo Stier i član Predsjedništva HDZ-a Damir Krstičević.

Nakon sastanka, izjave za brojne okupljene novinare dali su predsjednik Plenković, predsjednik Zajednice utemeljitelja „Dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica i četvero gradonačelničkih kandidata - Ivana Šojat, Kristijan Staničić, Andro Krstulović Opara i prof. dr. sc. Drago Prgomet.

Izjave - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Plenković: Sjajni kandidati su dodana vrijednost našim listama!

Drago mi je da su utemeljitelji HDZ-a vodili izrazito kvalitetan dijalog s našim kandidatima i pružili punu potporu tim sjajnim ljudima - koji su spremni braniti boje HDZ-a na lokalnim izborima.

Veliki iskorak u urbanim sredinama

Još u unutarstranačkoj kampanji najavio sam da očekujem veliki iskorak u najvećim urbanim sredinama. Upravo profil ovih kandidata jest ono na što sam tada mislio, a što sada ostvarujemo. Očekujem da oni budu dodana vrijednost rezultatima naših lista za gradska vijeća, odnosno zagrebačku Gradsku skupštinu. Tako ćemo pokazati viziju HDZ-a - koji ima rješenja (i) za lokalne probleme.

Kohezija članova i simpatizera

Uvjeren sam da će ostvariti sjajan rezultat. Potpora utemeljitelja HDZ-a osigurat će snažan angažman i koheziju svih naših članova, simpatizera i birača. Zahvaljujem stoga i predsjedniku Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Mariju Kapulici na ovoj odličnoj inicijativi.

Šojat: Osijek zaslužuje i želi puno bolje i više!

Osijek zaslužuje i želi puno bolje i više od ovog što trenutačno ima, a stagnira već cijeli niz godina. Kanim to promijeniti nabolje: otvarati nova radna mjesta, pokrenuti gospodarstvo, stvoriti novu klimu…

Utemeljit ću razvoj Osijeka i na kulturi - koja je do sada bila zapostavljana i gurana u stranu, čak proglašavana parazitom. Dokazat ćemo da kultura itekako može biti pokretač novog života.

Staničić: U suradnji s Vladom realizirat ćemo kapitalne projekte u Rijeci!

Rijeka je danas grad nerealiziranih i posrnulih projekata te neodgovornog upravljanja u „režiji“ aktualnog gradonačelnika Vojka Obersnela. To se iskazuje u nizu činjenica, između ostalog i u nalazu Državne revizije koja je gradu dala uvjetno mišljenje. HDZ na lokalne izbore u Rijeci izlazi samostalno - s vrlo jakim kandidatima koji će biti na listi za Gradsko vijeće. Izlazimo s kompetentnim, stručnim ljudima, dokazanim u svojim profesijama. Mogu najaviti da ćemo Rijeku voditi odgovorno i transparentno, a naglasak će biti na gospodarskom programu, poticanju poduzetništva i zapošljavanju. U suradnji s Vladom RH - na čelu s predsjednikom Plenkovićem - realizirat ćemo niz kapitalnih projekata na dobrobit svih Riječanki i Riječana.

Krstulović Opara: Split i Dalmacija idu po pobjedu!

Split i Dalmacija idu po pobjedu! Idu po pobjedu kako bi Split postao ono što i zaslužuje - ono što nije bio u zadnjih osam godina. Probudit ćemo ambiciju, stvoriti nova radna mjesta, zaposliti ljude i omogućiti kvalitetan život našim umirovljenicima. Naša ambicija pokrenut će grad, a kad se Split pokrene - pokrenut će se i cijela Hrvatska.

Split - pokretač hrvatskog juga

Hrvatski jug zaslužuje motor, a to mogu biti Split i čitavo područje koje mu gravitira - od Kupreških do Bračkih vrata. To je područje drugi krak osovine koja mora pokrenuti Hrvatsku. HDZ i moj tim spremni su to učiniti!

Prgomet: Nije smisao gradonačelnika znati sve, nego okupiti sjajan tim!

Zagreb treba promjene! Kao što cijeli život brinem za ljude, tako ću kao gradonačelnik brinuti za Zagreb. A Zagreb će biti prijatelj svih ovih gradova - Rijeke, Osijeka i Splita. Sutra ćemo predstaviti naš tim za Zagreb. Nije smisao gradonačelnika znati sve, nego okupiti sjajan tim. To je smisao vođenja grada.

Kapulica: Za ovakve kandidate i ovakav HDZ uistinu nije teško glasovati!

Dočekali smo danas kandidate za gradonačelnike četiri najveća grada u Hrvatskoj. Za ovakve kandidate i ovakav HDZ uistinu nije teško glasovati. Vjerujem da ćemo na lokalnim izborima ostvariti najbolje rezultate u ova četiri grada u zadnjih nekoliko izbornih ciklusa. Uvjeren sam u našu pobjedu!