Predsjednik Tomislav Karamarko danas je u Središnjici odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je usuglašavanje rješenja oko nove vlade, reformu zdravstva, povijesnu utemeljenost županija…
Izjavu predsjednika HDZ-a možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O NOVOJ VLADI

Stalno održavamo sastanke - finiširamo posao. Ponovno ću se danas susresti s mandatarom i Mostom. Mislim da će imena ministara biti objavljena u četvrtak popodne, ali manje-više sve je gotovo. Pitate me za „sporazum s Mostom“? Nikakav problem. Ponovit ću ono što sam jučer rekao - mi već praktički radimo, prakticiramo taj sporazum. A uskoro ćemo ga i staviti u okvir.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-vlada-na-odlasku-je-neozbiljna...

O ŽUPANIJAMA
Naš je stav da nema ukidanja županija! Nikakva regionalizacije Hrvatske. To su opet novi troškovi - za koje ne znamo koliki i kakvi. S druge strane, regionalizacija asocira na neka davna vremena podjela.

O TEČAJU FRANKA

Pitate me o „nastavku zamrzavanja tečaja franka“? To će odlučiti novi premijer - u dogovoru s nama. On ima svoju strategiju. O tome ćemo razgovarati.

O REFORMI ZDRAVSTVA

Za detalje ćete morati pitati mandatara. U svakom slučaju, spremni smo za reformu zdravstva, za uštede. To je ono što je nužno u ovom trenutku.

O ĆIRILICI U ŠKOLAMA

O tome treba raspraviti - vidjeti što nam to donosi. Fakultativno da, ali kao obaveza sigurno ne.