Vijesti
4. 8. 2019.

Čestitka Gordana Jandrokovića u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Dana 5. kolovoza slavimo pobjednički uspjeh hrvatskog naroda, prije svega zaslugom njezinih branitelja i hrvatske vojske, u završnom činu oslobođenja hrvatskih teritorija okupiranih od srpskog agresora, ali i Domovinski rat u cjelini. To je dan kada obilježavamo završetak stvaranja slobodne, neovisne, suverene i demokratske Hrvatske! - stoji, među ostalim, u čestitci.

Predsjednik Hrvatskoga sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u kojoj stoji:

„Svim Hrvaticama i Hrvatima i svim hrvatskim građanima u domovini i inozemstvu čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Dana 5. kolovoza slavimo pobjednički uspjeh hrvatskog naroda, prije svega zaslugom njezinih branitelja i hrvatske vojske, u završnom činu oslobođenja hrvatskih teritorija okupiranih od srpskog agresora, ali i Domovinski rat u cjelini. To je dan kada obilježavamo završetak stvaranja slobodne, neovisne, suverene i demokratske Hrvatske.

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, domovinska i iseljena Hrvatska iskazuje poštovanje, zahvalu i priznanje svim hrvatskim braniteljima koji su domoljubno, časno i požrtvovno stali u zaštitu slobode svojeg naroda. Baština hrvatskih branitelja i hrvatske vojske iz Domovinskog rata obavezuje nas da se prema njima zauvijek odnosimo zahvalno i s dignitetom te da budemo svjesni da je Domovinski rat temelj naše domovine.

Danas, 24 godine od pobjede, naša je obaveza čuvati vrijednosti Domovinskog rata putem osnaživanja svekolikog razvoja naše domovine. Prije svega, njezine unutarnje stabilnost i sigurnosti građana; gospodarskog rasta i razvoja, uz zapošljavanje; pravne i socijalne izvjesnosti; društvene pravednosti, solidarnosti i uključenosti, znanja i inovacija i demografske vitalnosti.

Pritom, naša posebna odgovornost je i briga o mladima kako bi im osigurali obrazovne, gospodarske i druge prilike koje će im omogućiti da ostvare u Hrvatskoj svoje uspješne poslovne i obiteljske priče.

Čestitam još jednom Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!“

A A A