Vijesti
4. 8. 2019.

Čestitke slavodobitniku Frani Ivkoviću - Sinjska alka sjajan je spoj tradicije, zajedništva i naših zajedničkih vrijednosti!

Sinjska alka sjajna je tradicija Cetinske krajine i prigoda da, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, još jednom osjetimo spoj tradicije, zajedništva i naših zajedničkih vrijednosti - rekao je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković danas uoči početka 304. Sinjske alke. Nakon njena završetka, čestitao je ovogodišnjem slavodobitniku, alkaru Frani Ivkoviću.

Plenković je, komentirajući predsjedničinu izjavu kako joj je žao što rekonstrukcijom Vlade nije bilo zahvaćeno i zdravstvo, rekao kako su „imali najveću rekonstrukciju do sada“ te da smatra kako su napravili dobar potez i da su novi ministri krenuli na posao.

Nekoliko smo puta smanjili troškove zdravstva

- Zdravstvo je jedan od najzahtjevnijih resora s velikim troškovima, problemi koji postoje u zdravstvu su tu godinama, u našem mandatu nekoliko smo puta smanjili troškove zdravstva, radimo na dostupnosti, pristupačnosti i funkcionalnosti te u okviru svih proračunskih limita pokušavamo riješiti sve naslijeđene probleme činjenicom da radimo dobro i za one koji koriste zdravstvene usluge, svi građani, osiguranici i pacijenti, a u konačnici i sve zdravstvene djelatnike, i liječnike i medicinske sestre i cijelo bolničko osoblje - rekao je predsjednik Vlade i HDZ-a.

Predsjedničke ovlasti ne treba povećati

Upitan hoće li predsjednica Grabar-Kitarović danas objaviti svoju kandidaturu, predsjednik Plenković je kazao da nije doživio da će to biti sada, nego nakon Sinjske alke i proslave Dana pobjede u Kninu.

Plenković je također rekao da se nije susreo s predsjedničkim kandidatom Miroslavom Škorom, a na pitanje kako komentira njegove namjere da, u slučaju pobjede, poveća predsjedničke ovlasti odgovorio da ne misli da bi te ovlasti trebalo povećati.

- Zadnji put tko se bavio jako puno ustavnim promjenama bio je bivši predsjednik Josipović. Gotovo se pola njegovog programa temeljilo na promjenama ovlasti predsjednika i premda je bio pred drugim mandatom, izgubio je.

A A A