Vijesti
22. 8. 2019.

Sabor potvrdio Šuicu za hrvatsku kandidatkinju za povjerenicu Europske komisije!

Naša zastupnica i potpredsjednica Kluba Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu Dubravka Šuica potvrđena je na Odboru za europske poslove Hrvatskog sabora - s 10 glasova ZA i 5 suzdržanih - za kandidatkinju RH za članicu Europske komisije u mandatu 2019.-2024.

Dubravka Šuica - hrvatska kandidatkinja za povjerenicu Europske komisije

Upućenost & iskustvo

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković uvodno je na sjednici Odbora – kojim je predsjedao naš zastupnik Domagoj Ivan Milošević - predstavio Šuicu kao "dobru kandidatkinju s bogatim iskustvom u međunarodnim poslovima":

- Svi je dobro poznajete, u trećem je mandatu u Europskom parlamentu, bila je i saborska zastupnica i gradonačelnica Dubrovnika. Njezino iskustvo i upućenost u europska pitanja čine je dobrom kandidatkinjom, o čemu svjedoči i činjenica da je dobila najviše glasova za potpredsjednika Kluba zastupnika EPP-a u EP-u.

Hrvatska će biti zadovoljna resorom

Dodao je da se još uvijek ne razgovara javno o resoru koji bi Šuica kao povjerenica trebala dobiti:

- Vodimo intenzivno razgovore s predsjednicom Europske komisije Ursulom van der Leyen, koja je na toj poziciji jer je EPP pobijedio na euroizborima, no dopustite još dva do tri tjedna da ona donese odluku.

Plenković: Povjerenim resorom u Europskoj komisiji hrvatska javnost će biti zadovoljna

Prioritet - ulazak u Schengen

U obraćanju članovima Odbora, Šuica je naglasila svoje iskustvo, poručivši da će se posebno zauzimati za ulazak Hrvatske u schengensku zonu:  

- Drago mi je što imam priliku pred vama predstaviti svoja dosadašnja postignuća. Moju političku karijeru dobro poznajete.

Istaknula je i da je u EP-u surađivala sa svim hrvatskim eurozastupnicima, bez obzira iz koje stranke dolazili, pogotovo na pitanjima od hrvatskoga nacionalnog interesa:

- Spremna sam kao povjerenica dolaziti u Hrvatski sabor.

A A A