Vijesti
31. 8. 2019.

Sućut predsjednika Plenkovića obitelji komodora Ivice Tolića

Pamtit ćemo ga kao istinskog domoljuba koji se u najtežim trenucima za Hrvatsku dragovoljno stavio na raspolaganje Domovini, a kao zastupnik u Europskom parlamentu snažno je i odgovorno zastupao nacionalne interese - istaknuo je predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković u pismu sućuti koje je u povodu smrti Ivice Tolića uputio njegovoj obitelji.

"S velikom žalošću primio sam vijest o preranoj smrti komodora Ivice Tolića, hrvatskog branitelja i donedavnog zastupnika u Europskom parlamentu.

Pamtit ćemo ga kao istinskog domoljuba koji se u najtežim trenucima za Hrvatsku dragovoljno stavio na raspolaganje Domovini te kao zapovjednik 3. imotske bojne 4. gardijske brigade prošao mnoga bojišta, od Kruševa kod Obrovca, zadarskog, šibenskog, drniškog i Južnog bojišta sve do oslobađanja hrvatskog juga. Istodobno je prošao i put od vojnika do zapovjednika te je Domovinski rat završio kao načelnik Stožera Južnog bojišta. Za svoje ratne zasluge i hrabrost odlikovan je najvišim vojnim odličjima.

Nakon rata gradio je uspješnu karijeru u Hrvatskoj ratnoj mornarici gdje je imenovan načelnikom Stožera HRM-a i promaknut u čin komodora, a prepoznat je i njegov angažman u Zboru udruge veterana hrvatskih gardijskih brigada.

Iznimno cijenimo i važan doprinos koji je dao obnašajući dužnost hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu, gdje je snažno i odgovorno zastupao hrvatske nacionalne interese.

U ovim teškim trenucima za vašu obitelj, molim vas da u ime Vlade i moje osobno primite izraze iskrene sućuti i poštovanja."

A A A