Vijesti
11. 9. 2019.

Portfelj demografije upravo je ono što smo htjeli - Veliko je to postignuće Hrvatske i predsjednika Plenkovića!

Imenovana potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica gostovala je sinoć u dnevnicima HTV-a i RTL-a te dala intervju za Hinu. Donosimo, objedinjeno, njezine ključne poruke. „Potvrda je to hrvatske snage u EU-u i međunarodnog ugleda koji uživamo“.

GOLEMI HRVATSKI USPJEH

Velika je čast za Hrvatsku i za mene osobno dobiti mjesto potpredsjednice EK i tako važan resor kao što je demografija. Potvrda je to hrvatske snage u Europskoj uniji i međunarodnog ugleda koji uživamo. Uostalom, kao pregovarač EPP-a, predsjednik Andrej Plenković imao je ključnu ulogu u izboru Ursule von der Leyen za predsjednicu Europske komisije.

ZAHVALA PREDSJEDNIKU PLENKOVIĆU

Zahvaljujem predsjedniku u Plenkoviću ne samo zato jer me predložio za ovu dužnost, nego i zato jer je baš na njegovu inicijativu pitanje demografije stavljeno u Strateški plan EU 2019-2024. Hrvatska je ipak, ne zaboravimo, najmlađa članica EU-a.

Veliko postignuće predsjednika Plenkovića: EU sredstva i za demografsku revitalizaciju!

DODJELA DEMOGRAFIJE - DODATNI POTICAJ

Moj portfelj upravo je ono što je RH htjela. Problem demografije posebno je izražen u državama srednje i istočne Europe, pa tako i u nas. Dodjela tog resora predstavlja nam dodatnu motivaciju da u Hrvatskoj, ali i cijeloj EU, riješimo taj društveni fenomen, da popravimo demografske trendove. Imam svoju viziju kako to postići, a i kanim u prvih šest mjeseci obići sve zemlje članice i utvrditi činjenično stanje.

Imenovanje Dubravke Šuice - potvrda hrvatske snage u Europskoj uniji!

„VJERUJEM U USPJEH!“

Vjerujem u uspjeh - sigurna sam da ću učiniti nešto dobro i za Hrvatsku i za EU. Od mene se očekuje da predložim kako se - kroz ciljane reforme, investicije i izradu sveobuhvatne strategije o pravima djeteta - najbolje može pomoći najpogođenijim područjima Unije. Ujedno, zadužena sam i za pokretanje široke javne rasprave o dugotrajnim učincima demografskih promjena na skrb i mirovine kako bi se utvrdilo jesu li socijalni sustavi u Europi dorasli potrebama sve starijeg stanovništva.

KONFERENCIJA ZA BUDUĆNOST EUROPE

Osim suočavanja s demografskim izazovima, u mom je portfelju i "Konferencija za budućnost Europe", čiji je cilj da se građanima EU-a približe europske ideje te da ih se potakne na snažnije sudjelovanje u demokratskim procesima. Projekt je zamišljen kao forum za povezivanje građana, civilnog društva i europskih institucija. Potrebno je još bolje slušati što građani hoće, kakvu EU žele i kako njom treba upravljati. Jer, oni ponekad osjećaju da su udaljeni od Europske unije.

Gostovanja Dubravke Šuice na HTV-u i RTL-u možete u cijelosti pogledati i poslušati na donjim linkovima:

Šuica za HRT: Problem demografije mogli bi riješiti u idućih pet godina

Šuica za RTL otkrila čime se planira baviti: 'Velika je čast za Hrvatsku dobiti ovo mjesto'

A A A