Vijesti
13. 9. 2019.

29. rođendan Mladeži HDZ-a: Zajedno do novih pobjeda na predsjedničkim & parlamentarnim izborima!

Predsjednik Andrej Plenković sudjelovao je u Zagrebu na obilježavanju 29. obljetnice osnutka Mladeži HDZ-a - najjačeg i najvećeg stranačkog pomlatka u RH. Mnogi se lažno kunu da „na mladima svijet ostaje“ ili da su „mladi naša budućnost“, no HDZ je konkretnim primjerima pokazao da su mladi naša - sadašnjost. Ne samo po Karlu Ressleru kao nositelju naše liste za EU izbore, nego i po mladim ministrima poput Ivan Malenice i Josipa Aladrovića.

Uz Plenkovića, na proslavi u dvorani Matice hrvatske govore su održali predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ i prvi predsjednik Mladeži HDZ-a Mario Kapulica te predsjednik Nacionalnog odbora MHDZ-a Miroslav Smetiško. Donosimo njihove ključne poruke:

PLENKOVIĆ: Poštovanje prema prošlosti, pogled prema budućnosti!

Draga Mladeži, čestitam vam 29. rođendan! Ovo je velika godina za HDZ - imali smo 30. obljetnicu osnutka u „Lisinskom“ gdje smo poslali snažne i jasne poruke ne samo našem članstvu, nego i cijeloj javnosti. Sada smo u fazi zaključivanja trećeg desetljeća hrvatske samostalnosti, neovisnosti, demokracije… Važno je istaknuti da je većinu tih procesa predvodila središnja snaga hrvatskog političkog života, a to je upravo HDZ. Tu odgovornost i ta postignuća vi, kao mladi članovi stranke, trebate dobro razumjeti, identificirati se s njima i - uz poštovanje prema svemu što je bilo - prije svega gledati prema naprijed.

Zajedno i odvažno do pobjede!

Svi vi mladi ste glasnogovornici stranke, svjedočite o ekonomskim postignućima naše Vlade, ugledu koji RH danas uživa u međunarodnoj zajednici, konkretnim koristima članstva u EU, snažnom rastu rejtinga HDZ-a... Hrvatsku smo u ove tri godine uistinu mijenjali na bolje. A sada? Pred nama su kampanje za predsjedničke, a potom i parlamentarne izbore. Očekujem da ćete se, kao i dosad, predano angažirati i da ćemo zajedno i odvažno opet pobijediti!

VIDIŠ: Imamo odgovore na izazove naše generacije!

I mi, kao mlada generacija, imamo svoju ulogu u hrvatskoj povijesti i misiju za bolju budućnost naše zemlje. Hvala Bogu, vremena nisu tako dramatična kao što su bila u vrijeme osnivanja Mladeži i velikosrpske agresije, ali mi smo ti koji danas moramo širiti poruku optimizma u hrvatskom društvu. Jer, u Hrvatskoj je rijetko kada bilo bolje nego danas, a unatoč tome proizvodi se klima apatije i beznađa. Moramo se boriti protiv te atmosfere i tumačiti sve pozitivne stvari koje se događaju zahvaljujući radu naše stranke i Vlade. Mladež HDZ-a mora imati odgovore na izazove s kojima se suočava naša generacija. A imamo ih! Moramo nastaviti razvijati kulturu da mladi imaju šansu, da se vrijedi boriti i da kvaliteta uvijek dobije svoje mjesto. Zato i želimo uvesti izbore za predsjednika MHDZ-a po načelu „jedan član - jedan glas“. Tako ćemo unaprijediti i svoje funkcioniranje i transparentnost rada.

KAPULICA: Plenković slijedi Tuđmanovu tradiciju odnosa prema Mladeži!

Drago mi je da predsjednik Plenković slijedi Tuđmanovu tradiciju odnosa prema mladima u stranci, a tu bih istaknuo visoku razinu povjerenja. Dragi mladi, želim da vam dani do 30. rođendana budu ispunjeni zalaganjem za svoj hrvatski narod na temelju programa stranke koja je stvorila našu državu. Kako biste to mogli činiti, trebate znati što je HDZ, koliki je njegov značaj u obrani i izgradnji države te koliko je važno da kroz politiku HDZ-a zadržimo fokus na temama koje su danas uistinu bitne za hrvatske ljude, njihov život, standard i boljitak. U tome vam želim puno uspjeha!

SMETIŠKO: Možemo biti ponosni na sva postignuća naše Vlade!

Od kada je HDZ preuzeo odgovornost za upravljanje državom, bilježimo rast BDP-a u svakom kvartalu, a rast gospodarstva u ovoj godini veći je od prosjeka rasta u Europskoj uniji. Možemo biti ponosni i na suficit opće države dvije godine zaredom, na vraćanje investicijskog kreditnog rejtinga te znatan rast prosječne i minimalne plaće. A pred nama je ono najvažnije - u prvoj polovici 2020. čeka nas i kruna mandata, a to je predsjedanje EU-om. To će za Hrvatsku, osim snaženja međunarodnog ugleda, značiti i nove prihode u proračunu.

A A A