Vijesti
14. 9. 2019.

Poduzetni duh Hrvatskog zagorja i sjajni uspjeh tvrtke Salvus daleko su važnija tema od gubitničkog Mosta!

(PHOTO) Salvus d.o.o. u Donjoj Stubici, gradilište spojne ceste Zabok-Krapina u Svetom Križu Začretju te 27. Zagorski gospodarski zbor, sjednica Županijskog odbora HDZ-a i 54. Festival kajkavskih popevki u Krapini - na čak pet događaja sudjelovao je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković tijekom jučerašnjeg posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji.

Od samo 2 do današnjih 230 zaposlenih

- Drago mi je da je naša Vlada mogli pomoći razvoju ove uspješne tvrtke koja je krenula s dvoje zaposlenika, a danas u Hrvatskoj i susjednim zemljama zapošljava više od 230 ljudi. Moje iskrene čestitke, ovo je sjajna investicija i sjajna vijest! - poručio je Plenković nakon obilaska farmaceutske kompanije Salvus koja je ovog tjedna otvorila svoje novo sjedište, zajedno s novim pogonom za proizvodnju lijekova.

Zahvalio je predsjedniku Uprave i direktoru Teodoru Švaljeku te njegovim suradnicima na prezentaciji poslovanja ove tvrtke koja je navedeni razvojni projekt, vrijedan 50 milijuna kuna, sufinancirala iz EU fondova - uz pomoć Vlade RH.

Nova ulaganja u istraživanje i proizvodnju

Salvus se od jednoga jedinog štanda u Mariji Bistrici u međuvremenu razvio do kompanije koja posluje ne samo u RH, nego u više država jugoistoka Europe. Zbilja sjajna priča!

- Osobito mi je drago što smo upoznati i s planovima daljnjeg ulaganja u istraživanje i proizvodnju dodataka prehrani i bezreceptnih lijekova. Salvus je ogledni primjer poduzetnog duh Hrvatskog zagorja! - dodao je predsjednik Vlade i HDZ-a.

Spojna cesta Zabok-Krapina

Posjet Krapinsko-zagorskoj županiji nastavio je u Sv. Križu Začretju obilaskom gradilišta 2. dionice spojne ceste Zabok-Krapina, vrijednosti 60 milijuna kuna.

Kako ga je informirao ministar mora, prometa i infrastrukture (i potpredsjednik HDZ-a) Oleg Butković,  ta dionica, od Sv. Križa Začretja do Velike Vesi, bit će završena za dvije godine, a onda za dovršetak čitave spojne cestu preostaje još samo nekoliko  kilometara do Krapine:

- Ta dionica već se projektira. Drago mi je da radovi idu prema planu i zadanim rokovima.

Rekonstrukcija pruge Zaprešić-Zabok

Butković je podsjetio i na druge investicije u cestovnoj infrastrukturi u Krapinsko-zagorskoj županiji. Najavio je da će se 24. ovog mjeseca obaviti tehnički pregled za cestu do Zlatar Bistrice:

- Otvorit ćemo u roku tu dionicu ukupne vrijednosti 144 milijuna kuna. EU sredstvima rekonstruiramo pak prugu Zaprešić-Zabok, što je najveći željeznički projekt u ovoj županiji. U Zagorju realiziramo zaista velike projekte.

Plenković je potom u Krapini obišao Zagorski gospodarski zbor, jednu od najvećih manifestacija te vrste u Lijepoj Našoj, a posjet je završio praćenjem retrospektivne večeri Festivala kajkavske popevke.

- Redovito ovdje dolazim. I uvijek se oduševim sjajnom energijom koja vlada te tradicijom i kulturom Hrvatskog zagorja! - zaključio je Plenković.

O MOST-ovoj POTPORI ŠKORI & TVRTKI „SALVUS“

Tijekom obilaska Hrvatskog zagorja, predsjednik HDZ-a i Vlade komentirao je na upit novinara odluku Mosta da podupre predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru:

- Most je priča koja je propala - već su dva puta propustili šansu išta napraviti. Oni su na putu u irelevantnost, a g. Škoro očito želi ići s njima tim istim putom. Umjesto o Mostu, puno je važnije pričati o uistinu bitnim stvarima poput, primjerice, Salvusa iz Donje Stubice - čije sam novo sjedište i pogone danas posjetio. Ta uspješna farmaceutska tvrtka povukla je iz EU fondova, uz podršku naše Vlade, 50 mil. kuna za modernizaciju proizvodnje. Nadam se da će i takve priče jednom dospjeti u prime time.

SJEDNICA ŽUPANIJSKOG ODBORA HDZ-a

Prema dobroj praksi koju je sam uveo, nema odlaska na teren, a da predsjednik Andrej Plenković ne nađe vremena i za sastanak ili druženje s članicama i članovima naše stranke. Tako je i danas u Krapini, u kraćoj stanci od premijerskih obveza, sudjelovao na sjednici Županijskog odbora HDZ-a (u proširenom sastavu).

Teme: pripreme za pobjedu na nadolazećim izborima i obranu predsjedničkog mandata Kolinde Grabar-Kitarović, ali i za planiranu sjednicu Vlade RH u Krapinsko-zagorskoj županiji, još jednu koja će se održati izvan Zagreba sukladno našoj politici decentralizacije, ravnomjernoga regionalnog razvoja svih krajeva RH te iskrenog partnerstva s područnim i lokalnim jedinicama.

Uz dosadašnje 2 milijarde, nakon sjednice Vlade u Krapini očekujem najmanje milijardu kuna novih investicija u Hrvatsko zagorje

A A A