Vijesti
17. 9. 2019.

Danas rastu plaće, zaposlenost i BDP, a svi znamo kakvu nam je državu ostavila SDP-ova Vlada!

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić gostovao je jutros u HRT-ovoj emisiji Studio 4 - u dvoboju sa SDP-ovim „udarnikom“ Sašom Đujićem. 

Među ostalim, komentirao je zaključke s jučerašnje sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, pripreme za predsjedničke izbore, uspješan rad Vlade i stabilnost vladajuće koalicije.

Donosimo ključne poruke:

O KAMPANJI

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a razgovarali smo i o našoj jasnoj potpori Kolindi Grabar-Kitarović te o funkcioniranju izbornog stožera na terenu. Pobjeda naše kandidatkinje HDZ-ov je politički prioritet te smo stoga jednodušno zaključili da sada bilo kakve osobne unutarstranačke ambicije moraju biti zatomljene. 

Jednodušna poruka: Prvo pobjeda naše Kolinde Grabar-Kitarović -Nije vrijeme za isticanje osobnih ambicija!

Ne bi bilo korisno da se kampanja za unutarstranačke izbore odvija paralelno s onom za predsjedničke izbore. Kada dođe za to vrijeme, svaki član HDZ-a moći se kandidirati i iznositi svoju viziju stranke.

Krstičević: Na predsjedničkim izborima zanima me samo pobjeda naše Kolinde Grabar-Kitarović!

O REZULTATIMA VLADE

O radu ove Vlade najbolje govore rezultati - rast plaća, zaposlenosti i BDP-a, a smanjenje nezaposlenosti, javnog duga i kamata, povećanje kreditnog rejtinga... A znamo kakvu nam je državu ostavila Vlada SDP-a, pa mi je malo kontradiktorno kada g. Đujić govori o Milanoviću kao najboljem predsjedničkom kandidatu. Spomenuli ste i Agrokor. Ako je nešto u Hrvatskoj napravljeno dobro i kvalitetno, a da nije ni kune koštalo porezne obveznike, onda je to očuvanje Agrokora i desetine tisuća radnih mjesta.

Zašto su smanjene kamate, zašto je prosječna plaća porasla za 800 kn? Zato što vodimo odgovornu ekonomsku politiku!

O REFERENDUMU

Sabor ima pravo upitati Ustavni sud o ustavnosti referendumskih pitanja. U ovom slučaju radi se o pet pitanja o mirovinskoj reformi. Budući da se ona odnose na zakonske izmjene koje u velikoj mjeri određuju sudbinu sredstava državnog proračuna, postoji dvojba oko ustavnosti pitanja. Stoga ćemo mi u četvrtak na saborskom Odboru za Ustav provesti raspravu i donijeti odluku o referendumu ili će se uputiti pitanje Ustavnom sudu. Vlada će nastojati sa sindikatima pronaći rješenje.

O KOALICIJI

Normalno je da među koalicijskim partnerima postoje različita mišljenja. Pozivam koalicijske partnere da tu razliku o pojedinim zakonima i odlukama rješavamo na našim sastancima. Uvjeren sam da će koalicija potrajati do kraja

A A A