Vijesti
21. 9. 2019.

Iz Vinkovaca: Kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem već je uloženo 11 milijardi kuna!

Projekt ove obilaznice, vrijedan 120 milijuna kuna, rasteretit će sami grad, a nalazi se na koridoru koji će u budućnosti puno bolje povezati Vukovar, Vinkovce i Osijek - istaknuo je Andrej Plenković na svečanosti puštanja u promet Istočne zaobilaznice Grada Vinkovaca (Rotor Mirkovci, krak Mirkovci-Cerić). Podjednako raduje i što su radove u cijelosti izveli hrvatski izvođači!

Povezivanje istoka Hrvatske

- Posebno mi je drago da i ova vrlo važna prometnica za Vukovarsko-srijemsku županiju predstavlja dio našeg angažmana kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem koji je u tri godine upravo u pet slavonskih županija usmjerio već 11 milijardi kuna od ukupno 18.75 milijardi koje su nam iz EU fondova na raspolaganju za istok Lijepe Naše - dodao je predsjednik Vlade i HDZ-a najavivši pritom održavanje 10. Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Vukovaru.

Zadovoljni dinamikom Projekta Slavonija, Baranja i Srijem: Već smo ugovorili 10.7 milijardi kuna!

54. Vinkovačke jeseni & Šokački divani

U sklopu posjeta Gradu na Bosutu Plenković je sinoć otvorio 54. Vinkovačke jeseni i, na kraju, obišao Šokačke divane u Lovačkom domu Kunjevci.

- Sa zadovoljstvom podržavamo Vinkovačke jeseni, manifestacju kojom slavimo veliko bogatstvo hrvatske tradicijske kulture te običaje, folklor i identitet ovog kraja. Čestitam svima i proglašavam 54. Vinkovačke jeseni otvorenima!

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem idućeg tjedna u Belom Manastiru - Vlada nastavlja jednakim angažmanom podupirati Slavoniju!

A A A