Vijesti
27. 9. 2019.

SDP/GONG ne može se pomiriti s velikim uspjehom cijele RH - Žele spriječiti da Šuica postane potpredsjednica EK!

(VIDEO) Politički tajnik HDZ-a i saborski zastupnik Ante Sanader osvrnuo se na orkestriranu akciju SDP-a i „neovisnog“ GONG-a u cilju otežavanja saslušanja Dubravke Šuice za mjesto potpredsjednice Europske komisije.

GONG - trbuhozborac SDP-a

Sanader je naglasio da se u reakcijama SDP-ovih zastupnika i GONG-a vidi jasna poveznica:

- GONG je trbuhozborac SDP-a. To ne čudi ako znamo da je Dragan Zelić, koji je bio izvršni direktor GONG-a, sada izvršni tajnik u SDP-u. U ovom je slučaju očito na djelu ona stara hrvatska poslovica - sve možemo oprostiti, samo ne uspjeh. Jer, ovo je povijesni uspjeh Hrvatske - da je predstavnica RH nominirana i da će dobiti tako visoko mjesto u Europskoj komisiji.

„Hrvatska je slučajna država“

Dodao je da su sve snage SDP-a uključene u to da Dubravka Šuica ne postane potpredsjednica, ali da im to neće uspjeti:

- Predizborno je vrijeme. Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović davno je rekao da je Hrvatska „slučajna država“, pa očito na tragu te „slučajne države“ njima nije normalno da jedna Hrvatica ili Hrvat dođe na tako visoko mjesto kao što će doći Šuica. Ali, siguran sam da im to neće proći i da će Šuica biti izabrana unatoč udruženom naporu SDP-a i GONG-a kao njihovog glasnogovornika.

Istaknuo je i da je Šuica „prošla“ na Odboru za pravne poslove Europskog parlamenta - koji je utvrdio da s njezinom imovinom ništa nije sporno.

A A A