Vijesti
4. 10. 2019.

Virovitički Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju - za kvalitetniju skrb o djeci s teškoćama u razvoju

Zahvalivši svima koji su pridonijeli realizaciji ovoga hvalevrijednog projekta, vrijednog 74 milijuna kuna - od čega je Vlada RH uložila 65 milijuna - predsjednik Andrej Plenković otvorio je novu zgradu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Virovitici.

Na ovo se zdanje čekalo više od desetljeća i pol, pa mi je posebno zadovoljstvo to što je projekt doživio materijalizaciju u samo dvije godine našeg mandata - istaknuo je predsjednik Vlade RH i HDZ-a.

Gotovo 2 mlrd. kn za osobe s invaliditetom

Dodao je da je naša Vlada za provođenje politike koja se odnosi na brigu za osobe s invaliditetom dosad osigurala 1,7 milijardi kuna iz državnog proračuna i 300 milijuna kuna iz europskih fondova:

- Nastavit ćemo činiti sve što možemo za roditelje njegovatelje, nastojat ćemo izići u susret, jer njihova djeca trebaju roditeljsku skrb 24 sata na dan.

Dovršetak dvorane

Za dovršetak dvorane - koju će, osim korisnika Centra, koristiti i druga virovitička djeca - potrebno je još desetak milijuna kuna. Time će se djeci s teškoćama u razvoju pružiti nova kvaliteta života:

- Time ćemo zaokružiti ovaj sjajni projekt s ciljem pružanja bolje skrbi o djeci i njihova razvoja od predškolske preko osnovnoškolske i sve do srednjoškolske dobi. Vjerujemo da će Centar već u bližoj budućnosti koristiti veći broj djece, njihovi roditelji i odgajatelji.

Tu smo kao partneri, u dijalogu, prijateljski - zaključio je Plenković, izrazivši još jednom zadovoljstvo otvorenjem Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

A A A