Vijesti
7. 10. 2019.

Šuičina uloga - izrazito važna za budućnost naše zemlje!

Andrej Plenković primio je u Banskim Dvorima Dubravku Šuicu, s kojom je razgovarao o njezinim prioritetima kao potpredsjednice Europske komisije (EK) za demografiju i demokraciju.

„Uloga koju će gospođa Šuica imati izrazito je važna za budućnost naše zemlje i predstavlja veliko priznanje cijeloj Republici Hrvatskoj!“ - poručio je nakon sastanka predsjednik Vlade RH i HDZ-a na svom Twitteru.

Glasovanje 23. listopada

Glasovanje o cijeloj EK predviđeno je 23. listopada na plenarnoj sjednici EP-a u Strasbourgu, a nova bi Komisija trebala preuzeti dužnost 1. studenog.

Kao što se sjećate, unatoč opstrukcijama SDP-a & GONG-a koji su danima udruženo vodili klevetničku kampanju i „bombardirali“ europarlamentarce lažnim vijestima, kandidatkinja RH za potpredsjednicu EK Dubravka Šuica dobila je 3. listopada pozitivnu ocjenu na saslušanju (hearing) na Odboru za ustavna pitanja Europskog parlamenta u Bruxellesu.

Dubravka Šuica prošla na saslušanju u Europskom parlamentu

Uz Šuicu su stale četiri velike političke grupacije u EP-u: naši narodnjaci (EPP), konzervativci i reformisti (ECR), socijaldemokrati (S&D) i liberali (RE).

Sjajan uspjeh za cijelu Lijepu Našu!

Demografija, ključno pitanje za Hrvatsku i veliki dio Europe s obzirom na negativni prirodni priraštaj, upravo je zahvaljujući našoj inicijativi prvi put u povijesti EU projekta u opisu posla jedne povjerenice! Imati potpredsjednicu EK sjajan je uspjeh za cijelu RH, čime smo osnažili naš položaj u Europskoj uniji i utjecaj koji imamo u njenim institucijama! - poručio je predsjednik Andrej Plenković čestitajući Šuici.

Šuica - sjajan uspjeh za Hrvatsku! Osnažili smo naš položaj u Europskoj uniji!

A A A