Vijesti
11. 10. 2019.

Ressler vs. SDP: Zbog frustracije HDZ-ovim uspjesima na europskoj sceni Bernardić nastupa potpuno destruktivno!

SDP-ovi eurozastupnici pod pritiskom su vrha Partije i svojih sabornika, ponajviše notornog Peđe Grbina, da u Europskom parlamentu glasuju protiv cijelog saziva nove Europske komisije - pod izlikom „imovine“ Dubravke Šuice. Za koju su dva nadležna odbora EP-a već utvrdila da nije sporna.

Nelogična, otužna priča

Shizofrenu situaciju među SDP-ovcima - od kojih neki u sprezi s GONG-om i dalje žele spriječiti da RH dobije potpredsjednicu EK - za portal Direktno komentirao je naš europarlamentarac Karlo Ressler:

- Cijela ta njihova otužna priča izgleda, u najmanju ruku, dosta nelogično. SDP, naime, na Odboru za europske poslove Hrvatskog sabora nije glasovao protiv Dubravke Šuice, hrvatske kandidatkinje za potpredsjednicu EK. Bili su suzdržani. Također, Klub zastupnika Progresivnog saveza socijalista i demokrata (S&D) u EP-u, čiji su članovi i SDP-ovi eurozastupnici, podržat će novu Europsku komisiju. A i Šuici je S&D dao pozitivnu ocjenu na saslušanju na Odboru za ustavna pitanja.

Dubravka Šuica prošla na saslušanju u Europskom parlamentu

Žalosno & štetno ponašanje

Ističe da se iz ponašanja predsjednika SDP-a može vidjeti frustracija europskim uspjesima HDZ-a i naše Vlade te dodaje da je cijela situacija „žalosna i štetna“:

- Zbog sitnih politikantskih interesa, zbog frustracije HDZ-ovim uspjesima na europskoj pozornici, Bernardić nastupa potpuno destruktivno. Pokazuje ne samo da ne razumije EU poslove, nego i da je spreman žrtvovati hrvatske interese. Dobiti resor demografije, ključnog pitanja naše budućnosti, veliki je uspjeh cijele RH. Ne znam kako će SDP-ovi eurozastupnici na kraju glasovati - to je na njima. Ali, ovakav vid isključivosti i aktivističkog djelovanja svojstveniji je marginalnim političkim grupama.

Šuičina uloga - izrazito važna za budućnost naše zemlje!

A A A