Vijesti
12. 10. 2019.

S punim pravom možemo reći da smo Vlada koja se dosad najviše posvetila napretku svih krajeva Lijepe Naše!

(VIDEO) Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković sudjelovao je na Konferenciji župana, gradonačelnika i načelnika iz redova HDZ-a te na Skupu bivših polaznika Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta u Termama Tuhelj. 

Ravnomjerni regionalni razvoj svih dijelova RH, iskreno partnerstvo s područnim i lokalnim jedinicama te funkcionalna i fiskalna decentralizacija naš su prioritet od prvog dana. S punim pravom možemo reći da smo Vlada koja se dosad najviše posvetila napretku svih krajeva Lijepe Naše, a time i kvalitetnijem životu u lokalnim sredinama. Uostalom, Hrvatska je postala veliko gradilište, uvelike zahvaljujući i EU sredstvima koje učinkovito povlačimo te višerazinskoj suradnji na razvojno-socijalnim projektima! - poručio je Andrej Plenković u petak navečer na Konferenciji župana, gradonačelnika i načelnika općina iz redova HDZ-a koju već tradicionalno organiziraju Zaklada hrvatskog državnog zavjeta (ZHDZ) i CDU-ova Zaklada “Konrad Adenauer”. 

Posebna gošća - Doris Pack

Predsjednica Žena EPP-a i članica Uprave Zaklade “Konrad Adenauer” Doris Pack bila je posebna gošća velike konferencije, koja je okupila oko 300 sudionika - od ministara preko naših europarlamentaraca do općinskih načelnika - na temi “Reformski potencijal: okviri za provedbu reformskih politika u Republici Hrvatskoj (ciljevi reforme sukladno nacionalnim i europskim strateškim prioritetima)”, podijeljenoj u 4 panela.

U nastavku je predsjednik HDZ-a i Vlade RH alumnistima 12. generacije Političke akademije ZHDZ-a podijelio uvjerenja o završenom programu. Mnogi od njih danas su ministri, državni tajnici, zastupnici, župani, (grado)načelnici, vijećnici!

Gospodarski & međunarodni uspjesi

U svom obraćanju, Plenković je kazao da HDZ-u, za razliku od nekih, nikada nije palo na pamet ukinuti županije, s kojima se velika većina hrvatskog naroda identificira, a koje su nam važne ne samo u kontekstu ravnomjernoga regionalnog razvoja, nego i politički:

- Predsjednik dr. Franjo Tuđman itekako je znao zašto je uveo županije.

Govoreći pak o gospodarstvu, istaknuo je da i članovi HDZ-a i hrvatski građani mogu biti zadovoljni rezultatima naše Vlade: rast BDP-a, prosječne i minimalne place, proračunski višak dvije godine zaredom uz istodobno smanjivanje poreza, 100.000 radnih mjesta više nego na kraju SDP-ova mandata…

- Trošimo koliko zarađujemo, a s viškom vraćamo dugove bivših Vlada. Porezno smo rasteretili i građane i gospodarstvo za12,5 milijardi kuna, a vratili smo našoj zemlji investicijski kreditni rejting, zahvaljujući čemu su kamate znatno povoljnije.

Ocijenio je i da međunarodni položaj Hrvatske nikada nije bio ovako snažan.

Predsjednički izbori - puni angažman!

Što se tiče predstojećih predsjedničkih izbora, od svih članica i članova zatražio je puni angažman kako bi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izborila još jedan mandate:

- To je HDZ-ov politički prioritet!

Svim polaznicima Političke akademije želim uspješan rad, stjecanje znanja i iskustava te nastavak angažmana na dobrobit hrvatskog društva! - zaključio je predsjednik Plenković, čestitajući i ravnatelju Zakladne uprave ZHDZ-a Srećku Prusini na predanom radu i brojnim postignućima.  

 

A A A