Vijesti
18. 10. 2019.

Snagom zajedništva, svjesni vlastitih postignuća, idemo po novi 5-godišnji mandat!

Poslije prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, imali smo prvu hrvatsku predsjednicu! Nakon ovih izbora, imat ćemo opet prvu hrvatsku predsjednicu - samo u 2. mandatu! Složni i zajedno, nepobjediva smo snaga! - jednodušna je to poruka s druženja Kolinde Grabar-Kitarović sa šibensko-kninskim HDZ-ovkama i HDZ-ovcima.

Novi sastanak - novi korak prema novom izbornom trijumfu! Nakon pobjedničkog Zadra - pobjednički Šibenik! U sklopu priprema za nadolazeće predsjedničke izbore, naša kandidatkinja sastala se i sa šibensko-kninskim Županijskim odborom HDZ-a u proširenom sastavu (Atrium, Lozovac).

Ozračje isto - sjajno. Mentalitet isti - pobjednički. Poruke iste - snagom zajedništva, odvažno, svjesni vlastitih postignuća, idemo po novi 5-godišnji mandat predsjednice Republike!

Vjerujući u snagu Hrvatske i hrvatskih ljudi, pokazali smo da možemo mijenjati stvari nabolje. To ćemo činiti i ubuduće!

Gospođo predsjednice, sadašnja i buduća!

Predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić prštao je pozitivnim emocijama, optimizmom i samopouzdanjem:

- Gospođo predsjednice, sadašnja i buduća, dobro došli u još jednu utvrdu HDZ-a, nikad poraženu Šibensko-kninsku županiju! Sve što činite, činite uspješno - jer ste potekli iz hrvatskog naroda! Vi ste pobjednica - i pobijedit ćete ponovno uz apsolutnu podršku HDZ-a!

Nikada se više nad Pantovčak i Lijepom Našom neće nadviti mrak kakav je vladao u tri mandata lijevih predsjednika! Zato smo tu, ne možemo dočekati početak službene kampanje! Složni i zajedno - nepobjediva smo snaga! - zaključio je Dujić.

Zajedništvo svih hrvatskih ljudi

Predsjednica Republike u svom je obraćanju još jednom zahvalila svim članicama i članovima te simpatizerkama i simpatizerima HDZ-a na zdušnoj potpori bez koje ni prvi put ne bi pobijedila:

- Od srca zahvaljujem svima koji su vjerovali u mene i pomagali mi! Bez vas, nikada ne bih postala predsjednica. A kao šibenska nevjesta posebno se osjećam počašćeno što sam večeras s vama!

Potičem zajedništvo svih u Hrvatskoj, ali i svih Hrvata izvan RH, iz iseljeništva, iz BiH, iz Crne Gore, iz Mađarske, Austrije, Rumunjske… iz janjevačkog kraja, iz Srijema, Banata i Bačke - nastavila je Grabar-Kitarović:

- Zajedništvo, to je ona snaga koja nas je, predvođene dr. Franjom Tuđmanom, dovela do samostalnosti i slobode, i koja nas mora vući naprijed u budućnosti. Na Pantovčak nisam došla porukama „mi ili oni“, produbljivanjem podjela i poticanjem sukoba. Nego zajedno, uz čvrsti oslonac na vrijednosti Domovinskog rata i s trajnom zahvalnosti hrvatskim braniteljima. Jer samo zajedništvo i istinska ljubav prema Domovini mogu jamčiti bolju Hrvatsku!

Hrvatski glas danas se čuje u svijetu!

Demografija je prevažno pitanje za budućnost Lijepe Naše. Sada imamo i potpredsjednicu Europske komisije, prvi put u povijesti, i istodobno europsku povjerenicu za demografiju - dodala je predsjednica:

- Međunarodni položaj Hrvatske nikada nije bio ovako čvrst kao danas! Hrvatski glas danas se čuje u svijetu! A to smo uspjeli jer smo vjerovali da možemo. Jer smo vjerovali u sebe! Zato što vjerujemo u Hrvatsku!

Iz Zadra, iz Šibenika, iz cijele RH, od Prevlake pa da Dunava, iz svih dijelova Europe i svijeta u kojima žive hrvatski ljudi, krećemo u novu pobjedu za našu Domovinu! - zaključila je predsjednica, sadašnja i buduća.

A A A