Vijesti
19. 10. 2019.

Šuica: Ruralna područja, aktivno starenje & ravnoteža između poslovnog i obiteljskog života moji su prioriteti u radu buduće EK

Kandidatkinja Republike Hrvatske za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica sudjelovala je u Beču na dvodnevnom Kongresu Žena Europske pučke stranke (EPPW), na kojem je usvojena rezolucija ,,Ženska vizija za bolju Europu''.

Članice EPP-a - najsnažnije političke grupacije u EU-u, koja okuplja narodnjačko-demokršćanske stranke desnog centra - sastale su se 18. i 19. listopada u glavnom austrijskom gradu kako bi raspravljale o održivom razvoju Europe i cijelog planeta, izazovima koje donose klimatske promjene, politikama koje bi dovele do veće ravnopravnosti spolova u EU, uključivom digitalnom društvu i gospodarstvu...

Kongres je otvorila predsjednica Žena EPP-a (EPPW) Njemica Doris Pack (CDU), nakon čega se članicama obratila bivša austrijska ministrica za žene, obitelji i mlade Juliane Bogner-Strauss (ÖVP - Austrijska narodna stranka).

,,Ženska vizija za bolju Europu''

Na okruglom stolu, održanom u sklopu Kongresa, dugogodišnja potpredsjednica EPPW-a, voditeljica Delegacije HDZ-a u Europskom parlamentu i kandidatkinja Republike Hrvatske za potpredsjednicu Europske komisije (EK) za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica pozdravila je usvajanje rezolucije ,,Ženska vizija za bolju Europu'' - koja uključuje prioritete za sljedeću Europsku komisiju:

- Vizije za bolju Europu, kako i glasi naziv naše rezolucije, uvelike se ostvaruju (i) kroz područje demografije, koje moramo staviti u fokus našeg djelovanja. Demografske promjene tiču se svih dijelova Europe, a politike i reforme koje imaju pozitivni ishod za demografiju - poput dugoročne vizije za ruralna područja, promicanja aktivnog starenja, ravnoteže između poslovnog i obiteljskog života - moji su prioriteti u radu buduće EK.

Stoga mi je posebno zadovoljstvo što imam priliku sudjelovati na ovom Kongresu i u svojstvu kandidatkinje za potpredsjednicu EK upravo za demografiju! - zaključila je Šuica.

Mairead McGuinness & Mariya Gabriel

Uz Šuicu, na panelu su sudjelovale i potpredsjednica Europskog parlamenta Mairead McGuinness (Fine Gael - Irska), aktualna povjerenica EK za digitalno gospodarstvo i društvo te buduća povjerenica za inovacije i mlade Mariya Gabriel (GERB - Bugarska), eurozastupnica i bivša državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Austrije Karoline Edtstadler (ÖVP) te voditeljica Odjela za politiku i strategiju EPP-a Ines Elise Prainsack-Ward.

 

 

A A A