Vijesti
23. 10. 2019.

Sućut predsjednika Plenkovića obitelji Stjepana Pintarića

Kao saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika, Stjepan Pintarić dao je neizmjeran doprinos razvoju Grada Našica, ali i cijele Slavonije i Baranje - istaknuo je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković u pismu sućuti koje je u povodu smrti Stjepana Pintarića uputio njegovoj obitelji:

„Poštovana obitelj Pintarić,

s velikom tugom i žaljenjem primio sam vijest o iznenadnoj smrti cijenjenog gospodina Stjepana.

Kao saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Grada Našica, Stjepan Pintarić dao je neizmjeran doprinos razvoju Našica, ali i cijele Slavonije i Baranje, a osobito će ostati upamćen kao nositelj Spomenice domovinskog rata.

Molim Vas da u ime Hrvatske demokratske zajednice i moje osobno primite izraze iskrene sućuti i osobitog poštovanja“.

STJEPAN PINTARIĆ (24. rujna 1965. - 22. listopada 2019.)

U 55. godini iznenada je, u noći 22. listopada, od srčanog udara preminuo predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Našica, potpredsjednik Gradskog vijeća i jedan od utemeljitelja naše stranke Stjepan Pintarić.

Radeći na dobrobit hrvatskih građana i svoje lokalne sredine, obnašao je i dužnosti zastupnika u 8. sazivu Hrvatskog sabora i zamjenika gradonačelnika Grada Našica od 2013. do 2017. godine.

Ratni zapovjednik, diplomirani inženjer građevinarstva

Rođen 24. rujna 1965. u Velimirovcu kod Našica, pamtit ćemo ga i po nesebičnom angažmanu u Domovinskom ratu, u kojem je bio zapovjednik voda HV-a. Nositelj je Spomenice domovinskog rata 1991.

Kao diplomirani inženjer građevinarstva s Fakulteta građevinskih znanosti u Osijeku, u bogatoj je profesionalnoj karijeri bio, među ostalim, voditelj Odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Požeško-slavonske županije, pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje prostorom Grada Našice, voditelj Odjela prometnice u Institutu IGH, glavni inženjer u Hrvatskim cestama i direktor Cestinga d.o.o.

Vrsni šahist

Stjepan Pintarić ostavio je duboki trag u političkom i društvenom životu Hrvatske i Našica te će nedostajati svojim sugrađanima - za čije je prijedloge i inicijative uvijek bio otvoren, kolegama iz političkog života i građevinske struke, ali i šahistima - koji ga pamte kao vrsnog igrača, instruktora i predsjednika Šahovskog kluba “Radnik” Velimirovac.

Za sobom je pokojni Pintarić ostavio suprugu Šteficu i dvoje djece, Mateju i Hrvoja.

POČIVAO U MIRU BOŽJEM, DRAGI PRIJATELJU!

Sve nas je rastužila vijest kako nas je napustio prijatelj i kolega Stjepan Pintarić. Otišao si s ovog svijeta, ali nećeš nikada iz naših srca. Neka Ti je laka hrvatska zemlja, dragi prijatelju. Počivao u miru Božjem, obitelji iskrena sućut! - stoji u izrazima sućuti koje je pokojnikovoj obitelji uputila Županijska organizacija HDZ-a Osječko-baranjske županije.

A A A