Vijesti
26. 10. 2019.

Bukači opet demonstriraju neznanje - Ne razlikuju tijela EPP-a & nemaju pojma koji će sastanak uopće biti u Saboru!

Na nove nasrtaje dijela oporbe zbog održavanja Političke skupštine EPP-a u Hrvatskom saboru, za što je usput rečeno glasovao i SDP-ov Hajdaš Dončić, Andrej Plenković uzvratio je „malom školom“ o praksi europskih političkih obitelji i njihovim skupovima u inozemstvu. Možda oporbeni ignoranti nešto i nauče! 

Donosimo, objedinjeno, izjavu i odgovore na novinarska pitanja predsjednika HDZ-a i Vlade RH:

Neinformirani su, ne znaju & nemaju pojma

Europska pučka stranka (EPP) i prije je sjednice svoje Političke skupštine održavala u nacionalnim parlamentima. Dio oporbe nastoji politizirati temu koje - nema. Očito su ti bukači kompletno neinformirani, nisu bili na skupovima u drugim zemljama, ne znaju kako se i gdje organiziraju, ne razlikuju tijela EPP-a niti imaju pojma čiji će uopće sastanak biti u Hrvatskom saboru - pa onda iznose neistine da će se šefovi država i premijeri naći u Hrvatskom saboru.

EPP je i u Danskoj 2017. i u Finskoj 2018. održao skupove u nacionalnim parlamentima!

Kongres je jedno ….

Sami Izborni kongres, naime, održat će se u zagrebačkoj Areni. Na taj će ključni skup, najveći bilo koje europske političke obitelji u Hrvatskoj od naše samostalnosti, doći njemačka kancelarka Angela Merkel, svi čelnici europskih institucija iz redova EPP-a, predsjednici i premijeri država članica EU-a te zemalja koje to nisu... A sve njih, usput rečeno, poziva predsjednik EPP-a Joseph Daul.

U Zagrebu od 19. do 21. studenog Izborni kongres EPP-a - najveći skup najjače europske političke obitelji!

… Politička skupština nešto drugo

A kako uobičajeno biva, uoči toga najvažnijeg događaja u Areni, održat će se sjednica Političke skupštine EPP-a, koja se inače - kada nema kongresa - sastaje svakih mjesec-dva u Europskom parlamentu, instituciji koja je također - parlament. Dakle, ponavljam, nema tu ništa čudnog ili neobičnog.

ZA i polususpendirani SDP-ov potpredsjednik

Kolege iz EPP-a koji su u sklopu priprema za Izborni kongres prije godinu dana posjetili Zagreb vidjeli su Hrvatski sabor, doživjeli ga prelijepim i poželjeli da ga i drugi europski političari upoznaju. Stoga su nas pitali bi li mogli u njemu održati sjednicu Političke skupštine, a mi smo njihovu molbu proslijedili Predsjedništvu Hrvatskog sabora. I Predsjedništvo je donijelo odluku da se može održati, za što je bio i polususpendirani SDP-ov potpredsjednik Sabora. Stvar je tehničke prirode: ljudi će doći, održati sastanak, vidjeti Hrvatski sabor i još platiti najam. I potom otići. Ne znam kome to i zašto može biti problem.

Možda Zekanović nešto i shvati

Onaj kojeg se boji Hrvoje Zekanović (Aleksandar Vučić - op. ur.) uopće ne dolazi na Markov trg. Moram priznati da je Zekanović jedan od onih koji je mojom greškom, a na preporuku nekih drugih, uspio ući u Sabor na listi HDZ-a. Ali ako on inzistira biti na sastanku Političke skupštine Europske pučke stranke, zamolit ću kolege iz Predsjedništva EPP-a da mu upute posebnu pozivnicu i da sjedi točno ondje gdje i jest inače. Neka čuje o čemu raspravlja politička obitelj zahvaljujući kojoj sjedi u Hrvatskom saboru. Omogućiti ću mu to.

 

 

A A A