Vijesti
27. 10. 2019.

Predsjednica premoćno vodi u 1. krugu, a u 2. trijumfira nad Milanovićem za golemih 13.4%!

Istraživanje Nove TV: Naša kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović - čvrsta brana povratku ljevice na Pantovčak! 

Da je danas 1. krug predsjedničkih izbora, Kolinda Grabar-Kitarović dobila bi 34.5% - gotovo 10 postotnih bodova više od kandidata ljevice Zorana Milanovića (24.9%) i 16.2 postotnih bodova više od Miroslav Škore! 

Škoro se vratio ispod 20%

Škoro, kako navodi Nova TV, vratio se opet na „uobičajenu“ potporu od 18.3% nakon što je u rujnu bio nakratko preskočio prag od 20% uslijed objave MOST-ove podrške. 

Potencijalnom predsjedničkom kandidatu Mislavu Kolakušiću potpora se iz mjeseca u mjesec lagano topi, kao što je u istraživanjima za parlamentarne izbore slučaj i s njegovom listom, i sada je na 5.1%. 

CROBAROMETAR: HDZ u kontinuiranom vodstvu! Ne samo da nam je potpora stabilna, nego i raste!

Pernar, Orešković, Kovač

„Doktor“ Ivan Pernar može pak računati na potporu od 4%. Bivša velika nada ljevice Dalija Orešković ima 2.9, a kandidat HSLS-a Dejan Kovač 1.7%. 

Ostali svi skupa imaju potporu od 4.6%, a neodlučnih je malo s obzirom da izbori nisu niti raspisani - 4.1%.

Hlađenje za „Bijesnog“ Milanovića

Hrvatska će, prema ovom istraživanju, izabrati predsjednicu Republike u 2. krugu. 

U srazu s Milanovićem, koji je sam sebi nadjenuo nadimak „Bijesni“, Kolinda Grabar-Kitarović osvaja 51.3% - golemih 13.4 postotnih bodova više od SDP-ova kandidata (37.9%). 

Pobjeda i protiv Škore

Sadašnja i buduća predsjednica RH uvjerljivo bi, za 7.2 postotnih bodova, pobijedila i Miroslava Škoru - da hipotetski uđe u 2. krug. 

Grabar-Kitarović dobila bi 45.4%, dok Škoro može računati na potporu od 38.2%. 

NAPOMENA: Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na 982 punoljetna građanina iz cijele Hrvatske metodom osobnog anketiranja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/-3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

 

A A A