Vijesti
11. 11. 2019.

Predsjednica. Jer Hrvatska zna!

(VIDEO) Pod sloganom „Hrvatska zna“, naša je kandidatkinja te sadašnja i buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u prepunoj Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma predstavila Izborni program s kojim kreće u pobjedničku kampanju za novi petogodišnji mandat!

U Hrvatsku se ne vjeruje prema potrebi, kao što to čine neki od danas do sutra, nego se Hrvatsku živi svakim danom i od toga neću odstupiti ni u novom mandatu! - poručila je naša predsjednica, pozvavši sve građane da zajedno s njom nastave graditi bolju, ponosnu i prosperitetniju Hrvatsku.

7 glavnih programskih točaka

U snažnom govoru Kolinda Grabar-Kitarović iznijela je sedam glavnih točaka svog programa, nastalog na temelju njezinog iskustva, predanog rada i postignuća tijekom prvog mandata: hrvatski razvoj, hrvatski identitet, hrvatska odlučnost, hrvatska pravednost, hrvatska demokracija, hrvatska sigurnost & hrvatski optimizam.

Donosimo ključne naglaske po programskim točkama:

Hrvatski razvoj: Obitelj u središtu svih politika

Moj je neupitni stav da hrvatska obitelj i blagostanje obitelji moraju biti u središtu svih politika, aktivnosti i napora različitih dionika u društvu. Moramo ustrajati u implementaciji integralnog niza mjera za ekonomsko i socijalno osnaživanje hrvatske obitelji kao jezgre hrvatskog društva.

Hrvatski identitet: Povratak ukradene baštine & arhivske građe

I nadalje ću se boriti za očuvanje kulturnog i političkog identiteta Hrvata u BiH kao konstitutivnog i jednakopravnog naroda. Tražit ću snažniji angažman u cilju povratka preostale kulturne baštine koja je ukradena tijekom velikosrpske agresije te povratka iz Srbije otete arhivske građe. Jer to je naše, hrvatsko, i treba biti vraćeno Hrvatskoj.

Hrvatska odlučnost: Izlazak iz „regiona“ & rješavanje sudbine nestalih

Svoju aktivnu ulogu i stav Hrvatska je pokazala u Inicijativi triju mora kojom sam našu zemlju napokon iščupala iz tzv. „regiona“.

Nastavit ću aktivno raditi na rješavanju sudbine nestalih hrvatskih branitelja i civila iz Domovinskog rata. U tome nikada neću posustati, inzistirat ću da nalaženje nestalih bude postavljeno kao glavni uvjet za daljnji napredak Republike Srbije prema članstvu u Europskoj uniji.

Hrvatska pravednost: Zaštita majčinstva & pravobranitelj za starije osobe

Jednaka plaća za isti rad, ravnopravna društvena promocija, zaštita majčinstva… samo su neka od prava koja ću i dalje zagovarati. Ostat ću dosljedan glas protiv korupcije u hrvatskom društvu.

Svaki ljudski život dragocjen je, a one koje ga donose na svijet, trudnice, jedna su od najosjetljivijih društvenih skupina. Društvena klima, odnosno naša pažnja, razumijevanje i poštovanje prema njima podjednako su važne za odluku o majčinstvu kao i socioekonomski uvjeti u društvu.

Predložit ću uvođenje institucije pravobranitelja za starije osobe, institucije kroz koju će naši stariji sugrađani imati svog zastupnika u javnosti.

Hrvatska demokracija: Veći broj preferencijskih glasova

Predložit ću da se poveća broj preferencijskih glasova. Podržavam načelo da se građani o važnim pitanjima mogu izjasniti i referendumom. Pojačani interes građana za referendumskim izjašnjavanjem u proteklom razdoblju jasno upućuje kako u hrvatskom društvu postoje prijepori koje politički sustav nije uspio razriješiti redovitim mehanizmima.

Hrvatska sigurnost: Osnaživanje HV-a & hrvatske policije

Zagovarat ću provođenje mjera aktivne populacijske politike kao temelja sigurnosne politike, jer demografija leži u srcu nacionalne sigurnosti. Država bez naroda, teritorij bez stanovnika, porozni su i lako postaju metom izvanjskih geopolitičkih čimbenika.

Ustrajat ću na nastavku razvoja obrambenih i nadzornih sposobnosti nužnih za suočavanje s ugrozama 21. stoljeća te na osnaživanju Hrvatske vojske i hrvatske policije. I uvijek ću braniti njihovu čast, jer oni rade dostojanstveno i predano. Hvala im što služe na svojim mjestima kako bi osigurali našu sigurnost i naš mir!

Hrvatski optimizam: Vjerujmo u sebe, jer znamo, hoćemo i možemo!

Vjera u sebe, vjera da imamo snage i znanja svoje mogućnosti pretvoriti u stvarnost. Srebro zlatnog sjaja hrvatske nogometne reprezentacije pokazalo je koliko takav uspjeh može osnažiti vjeru u bolje sutra, vjeru u Hrvatsku! Ovo je program u koji je stoga ugrađeno sve ono što smo dosad postigli, posebice baština našega prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana!

O nama samima ovisi kakvu ćemo Hrvatsku graditi i što ćemo ostaviti svojoj djeci. Nastavimo zajedno put kojim smo krenuli, nastavimo graditi Hrvatsku koju želimo i zaslužujemo i, prije svega, vjerujmo u sebe, jer znamo, hoćemo i možemo. Pokažimo da Hrvatska zna i što sve Hrvatska zna!

Vjerujem u Hrvatsku, jer vjerujem u svakog hrvatskog čovjeka!

Vjerujem u Hrvatsku koja zna odgovore na izazove koji su pred nama. Vjerujem u Hrvatsku koja se zna nositi s problemima. Vjerujem u Hrvatsku, jer vjerujem u svakog hrvatskog čovjeka. Bolja Hrvatska nije daleko. Bolja Hrvatska je tu, među nama, među našim ljudima u Hrvatskoj i diljem svijeta i zato ću biti vaša predsjednica, jer Hrvatska zna i mora bolje. Živjeli! - zaključila je svoj govor sadašnja i buduća predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Naša, hrvatska predsjednica!

A A A