Vijesti
15. 11. 2019.

Bezuvjetno isključeni članovi koji su širili govor mržnje i iskazivali nelojalnost HDZ-u!

8 članova protiv kojih je proveden stegovni postupak otvoreno su agitirali za kandidate drugih političkih opcija te svojom neprimjerenom komunikacijom štetili ugledu, časti i dostojanstvu HDZ-a - ističe se u priopćenju zagrebačke organizacije naše stranke.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Osobito teška povreda obveze člana HDZ-a

Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba, a na prijedlog Predsjedništva GO-a, donio je Odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv 8 članova Gradske organizacije naše stranke zbog osobito teške povrede obveze člana HDZ-a, propisane Statutom HDZ-a.

Časni sud Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba odlučio je da se članovi protiv kojih je pokrenut postupak bezuvjetno isključe iz stranke jer su širili neprimjerene poruke čiji je sadržaj jednak govoru mržnje, kao i iskazivali nelojalnost HDZ-u te otvoreno agitirali za kandidate drugih političkih opcija.

Govor mržnje ne može se tolerirati!

Odluka o isključenju nastupila je nakon što se utvrdilo da pojedinci takvim porukama krše Statut HDZ-a te svojom komunikacijom štete ugledu, časti i dostojanstvu Hrvatske demokratske zajednice i svih njezinih članova. Časni će sud pisanu odluku otpremiti u roku od osam dana.

Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba ovim putem naglašava da načelo unutarstranačke demokracije podrazumijeva pravo izražavanja različitih mišljenja, kao i pravo neslaganja s određenim politikama, ali se unutar stranke, kao i u cjelokupnom društvu, govor mržnje ne može tolerirati.

A A A